Přejít na menu Přejít na obsah

Kopriklani a Arkona zamíří do Česka

31. 7. 2015

Redakce Novinky

Nové album finských velikánů folkové muziky spatřilo světlo světa v květnu tohoto roku. V listopadu kapela míří do Česka, aby svým věrným fanouškům předvedla novou desku „Noita“.

Je to staré označení pro člověka, který hluboce souzní s přírodou a rozumí jí natolik, až se ostatní domnívají, že má nadpřirozené schopnosti. Google vám to nejspíš přeloží jako čarodějnici, což není úplně přesné. Výstižnější význam by byl medicinman nebo šaman“ vysvětluje basák Jarkko Aaltonen.

A jelikož se na novince představí nový akordeonista Sami Perttula, hrající na tradiční knoflíkový akordeon, můžeme prý očekávat více folkových motivů a aranží. Ostatně, slibuje je i houslista Tuomas Rounakari: „Tohle album má víc houslových sól než kterékoliv jiné. Housle teď víc plní roli lead kytary, tak jak to Jonne v začátcích kapely zamýšlel.“

KORPIKLAANI ale nepřijedou sami! Na svou cestu do středu Evropy si vezmou folkové bratry ARKONA!

Svůj koncert odehrají 7. listopadu ve Zlíně, Masters Of Rock Café. Vstupenky za zaváděcí cenu 590 Kč platnou do 1. září zakoupíte na stránkách Masters Of Rock a v předprodejích TicketPortal, TicketPro a TicketArt.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace