Přejít na menu Přejít na obsah

Kryštof nás ujišťují, že Život je krásný: Příběh Gump - jsme dvojka míří za čtenáři a na plátna kin

20. 11. 2023

Pearl Magazín

Kryštof má novou píseň a klip. Vlastně by se spíše mělo říci - Gump a jeho lidský kamarád Oříšek mají novou píseň a klip. Skladba Život je krásný je titulní písní připravovaného filmu Gump - jsme dvojka, který přijde do kin v březnu. Nový film je pokračováním úspěšného knižního a filmového příběhu Gump - pes, který naučil lidi žít.

Gump se na konci prvního filmu znovu setkal se svým milovaným páníčkem Béďou Kozím bobkem (Boleslav Polívka) a jejich společným životem začíná i druhý příběh. V něm se však ještě musí odehrát spousta veselých i méně veselých příhod, aby Gump mohl naučit žít další blízké lidi - a na cestě dokonce narazí na svou chlupatou ségru Kytičku. Další příběh psí pravdy, naděje a lásky se začne odvíjet před našima očima na filmovém plátně i na stránkách knihy. Tu si již nyní můžete zakoupit například v Knihkupectví Dobrovský.

Knihkupectví Dobrovský v Jihlavě. Foto: Šárka Vlachová

Filmový Oříšek, hudebník a herec Richard Krajčo, teď napsal pro nový film titulní píseň. Natočil ji se svou kapelou Kryštof - a samozřejmě s Gumpem. Záběry z interiéru zachycují jejich souznění, v klipu se střídají s útržky z připravovaného filmu. Skladba nám připomíná, že Život je krásný - jen ho umět žít, jak to Gump naučil Oříška.

Filip Rožek, autor knih a filmových scénářů Gump - pes, který naučil lidi žít a Gump - jsme dvojka, pracoval léta jako dramaturg. Zároveň byli v jeho životě vždy přítomni psi, později se začal věnovat i pomoci psům bez domova v organizaci Se psem mě baví svět. Gumpův příběh se mu před více než čtyřmi lety "zhmotnil" do písemné podoby tak nějak sám od sebe. Rožek našel vypravěčský jazyk, který u nás zatím neměl obdoby - příběh vyprávěný očima psa, a to maximálně autenticky, se zúročením zkušeností s osudy psů bez domova a z množíren. Mnohé konce však byly naštěstí sladké a Gump vypráví příběh svůj i příběhy svých přátel přece jen takovým způsobem, že si je mohou přečíst i děti. Druhý díl má veselejší námět a je opět protkaný příběhy zvířat.

Filip Rožek s Gumpem

Vznik prvního i druhého filmu inicioval režisér a kameraman F. A. Brabec, kterého nadchla první kniha, a nakonec přesvědčil Filipa Rožka, že by mělo vzniknout pokračování Gumpova příběhu. Koho obsadit do hlavní role, bylo nasnadě - při psaní prvního příběhu vstoupil do Rožkova života tehdy půlroční zraněný pes z útulku, následně skutečně pojmenovaný Gump, který žije v jeho rodině a vystupuje v obou filmech. Premiéra filmu Gump - jsme dvojka je naplánována na první jarní den 21. března 2024, do kin přijde film o týden později.

Foto (vše kromě 1): Kristýna Zuzová

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace