Přejít na menu Přejít na obsah

"Kultura z jiného světa" již po pětadvacáté v Tasově

9. 7. 2017

Skuli Aktuálně

I letos je plán na přelom prázdninových měsíců jasný - tasovská Beseda u Bigbítu oslaví "čtvrtstoletí" a byla by chyba si to nechat ujít. Program zní víc než slibně.

Beseda není jen hudební festival. Je to takový svět ve světě. Dva dny mimo realitu, plné pohody, zajímavé hudby, uměleckých vystoupení, autorského čtení, soutěží a spousty dalšího. I letos se pořadatelé snažili a opět bude co objevovat. Na Besedu se totiž nejezdí jen poslechnout si "headlinery" ale hlavně za poznáním nových, ne třeba ještě úplně známých, ale rozhodně velmi zajímavých, hudebních počinů. 

Z významných zahraničních jmen se můžeme těšit třeba na finské experimentátory K-X-P, jejichž vystoupení bylo prý vrcholem loňské Pohody. Uvidíme, jak tomu bude v Topolovém hájku. Dále na američany Wrekmeister Harmonies, křehkou ale zároveň "tvrdou" švédku Annu von Hausswolff  či na temnou polskou elektroniku RSS Boys. Bohatě je samozřejmě zastoupena i česká a hudební scéna. Krom "profláklých" Midi Lidi, Fiordmoss, výborných Priessnitz či třeba punkové Kovadliny dostaly velký prostor i nadějné "mladé pušky" české a slovenské scény.

Beseda, ve spolupráci se Startérem Radia wave, představí třeba MIMO, Flash boy či Zagami Jericho. Dále se můžeme těšit na neobvyklé akustické spojení šansonu a punku od Helemese Unplugged, slovenské The Ills, kteří velmi úspěšné objíží showcasové festivaly ve Slovinsku, Rakousku či na Islandu, pražské Role... Zkrátka a dobře program je nabitý, jako každoročně.

 

Toš neváhej a dojeď. Bude to stát za to.

https://www.besedaubigbitu.cz/

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace