Přejít na menu Přejít na obsah

Masters Of Rock zná časový rozpis: Přijedou Edguy, Sabaton, Stratovarius, Running Wild, Dee Snider (Twisted Sister) i Vince Neil (Mötley Crüe)

19. 4. 2017

Pearl Novinky

Festival zahájí vystoupení Fleretu. Letošní set bude vzpomínkou na nedávno zesnulou Jarmilu Šulákovou, která byla přítomná loňským ročníkům, a přestože jejím žánrem byla lidová hudba, ortodoxní rockeři ji uznávali a společná vystoupení s Fleretem měla vždy velký úspěch. S Fleretem letos vystoupí její dcera Zuzana. Čtvrteční večerní program přinese mj. vystoupení Stratovarius, Pain a projektu vytvořeného speciálně pro tento festival - spojení čím dál populárnějších Sabaton s Filharmonií Bohuslava Martinů Zlín.

V pátek se objeví na Ronnie James Dio Stage hned několik veličin světové rockové a metalové hudby. Velkým lákadlem bude dnes již legendární Sepultura, ale neméně natěšení budou fanoušci také na Running Wild, o kterých je známo, že byli první velkou západní kapelou, která u nás vystoupila po pádu železné opony. Kvalitní muziku nabídne také Epica, nový projekt Anneke van Giersbergen nazvaný Vuur či Moonspell, kteří večer uzavřou. Ale můžeme se těšit i na některé výrazné české zástupce - v posledních letech velmi populární Dymytry vystoupí v odpoledních hodinách, v podvečer pak nový projekt Bohemian Metal Rhapsody, který bude mít na Masters Of Rock svou premiéru. Ve výpravném projektu v duchu metalové opery budou mít hlavní role Lucie Bílá a Jan Toužimský (Arakain), v dalších úlohách vystoupí mnohá jiná zajímavá jména české rockové scény - za všechny jmenujme např. Kamila Střihavku.

V sobotu se můžeme těšit např. na vystoupení Equilibrium, Almanac, Saxon, Kreator, o jejichž aktuální desce Gods of Violence se mluví v superlativech, ale budeme i svědky dalšího zajímavého spojení - po dvou letech se na Masters Of Rock vrací holandští Delain a tentokrát s nimi přijede i zvláštní host - basista a vokalista Nightwish Marco Hietala. Doporučujeme!

V nedělním programu najdeme hvězdy jako Rage, italské Lacuna Coil, bývalého frontmana Twisted Sister Dee Snidera, který doplnil soupis headlinerů teprve nedávno, Edguy s Tobiasem Sammetem v čele a program celého festivalu uzavře Vince Neil, hlas "nejdivočejší kapely na světě" Mötley Crüe, který slibuje písně své domovské kapely. Vzhledem k tomu, že Mötley Crüe před rokem a půl ukončili společné koncertování, což stvrdili dokonce smluvně, je to jedna z mála příležitostí slyšet i nyní písně Mötley Crüe v původním pěveckém podání.

Vstupenky jsou k dispozici za 1750 Kč (do konce dubna). Letos, stejně jako loni, nebudou k dispozici jednodenní vstupenky z důvodu velkého zájmu o čtyřdenní celofestivalové permanentky.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace