Přejít na menu Přejít na obsah

Mötley Crüe jsou zpět kvůli novým fanouškům: Ze smlouvy je cár papíru!

18. 11. 2019

Pearl Novinky

Základem úspěchu Mötley Crüe vždy bylo porušovat pravidla. A jakkoli to zní neuvěřitelně, nakonec letěla do koše i šest let stará smlouva o definitivním ukončení koncertování. Mötley Crüe jsou zpět!!!

Mötley Crüe: Smlouvu smetli ze stolu
Mötley Crüe se před šesti lety loučili s živým vystupováním způsobem nevídaným - podpisem smlouvy, která jim další túrování zakazovala. Porušení znamenalo tak obrovskou pokutu, že by byla citelná i pro superbohaté rockové hvězdy. Teď však kapela i tento památný list papíru se čtyřmi podpisy smetla ze stolu, protože se mezitím objevila celá nová generace fanoušků, která touží vidět je aspoň jednou v životě naživo.

The Dirt je zase sblížil
Poté, co letos vyšel na Netflixu biografický film The Dirt podle stejnojmenné knihy, zaznamenali Mötley Crüe obrovský příliv nových fanoušků. Kapela se přitom rozloučila na konci posledního světového turné 31. prosince 2015, a to nejen s publikem, ale i lidsky. Znovu se sešli až při spolupráci na zmíněném filmu, což je překvapivě zase sblížilo. "Když jsem hrál Tommyho Lee ve filmu The Dirt, tolik fanoušků mi říkalo, jak moc by si přáli vidět naživo opravdové Mötley Crüe," vypráví nadšeně rapper Machine Gun Kelly, který ve filmu ztvárnil bubeníka kapely. "Nemyslel bych si, že se někdy dočkám toho, aby se to splnilo. Ale fanoušci promluvili - a Mötley Crüe je vyslyšeli!"

Kapela chce vyjít vstříc novým a mladým fanouškům
Po úspěchu filmu se rapidně zvýšil počet jejich mladých fanoušků do 45 let a zároveň také výrazně stouply prodeje jejich hudby včetně streamovacích služeb - o 350%! Právě tito noví fanoušci většinou nestačili zažít Mötley Crüe naživo, což jim kapela nyní chce vynahradit. Smlouva totiž měla jedinou "pojistku" - k jejímu zneplatnění by s obnovením koncertování museli souhlasit všichni členové. Vydat se znovu na cesty ovšem někteří členové tvrdošíjně odmítali - a patřil k nim i kreativní mozek kapely, basák Nikki Sixx.
Dle oficiálních informací musíme vyčkat, co se bude dít dál. Jisté je však, že v tuto chvíli prožíváme něco velkého - začátek překvapivé nové cesty kapely, která nejspíš sama tuto novou životní kapitolu už neočekávala.

Oficiální vyjádření v angličtině

Text: Sylva Kaplanová, foto: Paul Brown

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace