Přejít na menu Přejít na obsah

Muse předvedli dokonalou světelnou show. Epileptikům vstup zakázán!


MUSE
LETIŠTĚ LETŇANY, PRAHA
26. 5. 2019

Turné k desce Simulation Theory představuje takový návrat do budoucnosti z osmdesátek. Že horko těžko může překonat něco z jejich posledního turné s drony? Ale jo! Kapela si přivezla skvělou světelnou show, Tron futurismus, obrovskou nafukací potvoru a lá Iron Maiden, Jedi tanečníky - a takhle bych mohla pokračovat do nekonečna. Tanečníci byli hlavním zorným polem do setmění. 

A po setmění se teprve rozjel celý ten efektama nabušený vlak. Rozblikala se obrovská LED obrazovka, světla nad pódiem, světla na věžích a veškerá světla na tribunách. Už během prvních pár vteřin bylo jisté, že tu bude velkolepé. A taky bylo. Světelná show podobná videomappingu s hrající kapelou? Bylo to neskutečně poutavé. Byť sem tam nějaká světla nešla, během pár minut byl na pódiu rigger a vše hodil zpět do pořádku. To samé se dělo s LEDkou. Diváci mohli zaznamenat menší chybičky a chybné segmenty, netrvalo to ale ani minutu, a bylo vše opět spraveno. 

Trio ve složení Matt Bellamy (kytara, vokály), Dominic Howard (bicí) a Chris Wolstenholme (basa) již tradičně doplňoval klávesák a tanečníci. Ti navíc na pódiu splnili i post vokalistů. Při každém z jejich hraných songů setlistu se muselo dít něco nečekaného a speciálního. Přestože koncert začínal za světla, hlavně z důvodu, že se v Letňanech musí dodržovat policejní hodina, bylo už od začátku o co stát. Robotičtí tanečníci s trumpetami jako úvod koncertu? Geniální. 

Velikým překvapením byli i skafandráci spouštějíc se přes LED obrazovku se světýlkama ze vzduchu. Vypadalo to skvěle, a vystihovalo to atmosféru celého alba. Tanečníci se světelnými tyčemi předvedli choreografii, která z profilu zaujala snad nejvíc z celého koncertu. Další věc, co sklidila úspěch byl obrovský několika metrový lebkoun cvakajíc zuby na fanoušky v prvních lajnách. Co si budem, tohle už jsme někdy někde viděli. 

Když hrála písnička Hysteria, člověk mohl zavřít oči, nasát se do atmosféry a užívat si koncert naplno i bez tanečníků, hromady světel. Ať už pódium bylo jakkoli obrovské, ať už na něm bylo několik tanečníků, ať už ve vzduchu byl videomapping - vše bylo v tu chvíli absolutně vedlejší. Trio muzikantů jsou taková špička, že by klidně mohli stát n stage 5×5 metru, bez jakýchkoli efektů, a věřím, že by lidé odcházeli stejně nadšeni. O tom, že jsou to geniální muzikanti není pochyb, potvrzuje to i, že opět ani jeden tón nepadl vedle.

Přestože jsme dříve na koncertech Muse mohli slyšet politické názory, tentokrát frontman šetřil slovy. Moc slov za celý koncert neprohodil, zato to ale dokázali vykompenzovat skvělou show. 

Setlist: Algorithm, Pressure, Psycho, Break It to Me, Uprising, Propaganda, Plug In Baby, Pray (High Valyrian), The Dark Side, Supermassive Black Hole, Thought Contagion, Interlude, Hysteria, The 2nd Law: Unsustainable, Dig Down, Undisclosed Desires, Madness, Mercy, Time Is Running Out, Houston Jam, Take a Bow, Prelude, Starlight, Stockholm Syndrome / Assassin / Reapers / The Handler / New Born, Knights of Cydonia

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace