Přejít na menu Přejít na obsah

Nepomucký Rock fest: Aleš Brichta Project zahraje průřez tvorbou, Niakara zahájí turné

28. 1. 2024

Pearl Novinky

Na fesťák v únoru? Jasně! Bude rock, bude metal a pivo desítka poteče zadarmo. A kam máme přijet? Do Dvorce u Nepomuka. Zahraje Aleš Brichta Project či Niakara.

Na Plzeňsku byla tvrdá muzika vždycky doma
Jako dar z nebes v době, kdy koncertů bývá méně, se vyloupl Nepomucký Rock fest konaný 3. února v Kulturním domě Dvorec u Nepomuka. Plzeňsko je navíc oblastí, kde tvrdá muzika byla vždycky doma. Akci moderuje uznávaný hudební odborník, publicista Petr Korál.

Niakara: autorský metal Zdeňka Kuba a zahájení turné
V line-upu září dvě kapely, které s sebou nesou přítomnost výrazných, respektovaných osobností historie i současnosti českého metalu. Niakara je novým autorským projektem baskytaristy Zdeňka Kuba (ex Arakain), postaveným na jeho tvorbě a pódiových zkušenostech za více než pětatřicet let. Spolu s dalšími zkušenými muzikanty (Mayo Petranin - zpěv, Petr Voháňka - kytara, Martin Pavlíček - kytara, Pavel Kubát - bicí) postavili kapelu, která znovu vdechla život písním známým i běžně živě nehraným. Jejich set ozvláštní přítomnost kytarových mistrů - hostovat budou Honza Kirk Běhunek (Seven) a Marek Ashok Šmerda (Cradle of Filth).

Niakara zde zároveň odstartuje své první samostatné turné nazvané Tour Na rozjezd 2024. Kapela přesvědčila již loni naživo na festivalu Rock of Sadská, na samostatné koncertní premiéře v pražském Futuru i na několika dalších vystoupeních. Nyní se podívá dál po různých zajímavých místech: metal bude znít od Studené na česko-moravské hranici až po Rozvadov.

Aleš Brichta Project: skladby za čtyřicet let na scéně 
Aleš Brichta Project stabilně působí v hudební branži pěkných pár let. Frontman Aleš Brichta pokládal v 80. letech základy naší tvrdé muziky, ale zároveň také nastavil velmi vysokou laťku v tom, jak má vypadat dobře napsaný text písně. Jeho současná hudební parta zahrne do koncertního setlistu skladby z dob Brichtova dvacetiletého působení v Arakainu, sólové rockové hity 90. let i současnější tvorbu. Přítomnost této kapely v line-upu zároveň evokuje otázku, zda se "český metalový král" opět objeví na pódiu s Niakarou jako host, jak se už stalo při jejím premiérovém koncertě ve Futuru.

Kapely spjaté s Plzní: Sifon original, Kabát revival Plzeň
Dále na Nepomuckém Rock festu vystoupí plzeňská rocková klasika Sifon original, pětačtyřicetiletá legenda, jejíž věrní fanoušci si toho večera zajisté přijdou na své. A nesmíme zapomenout ani na Kabát revival Plzeň - kdo nezná tyhle písně, nejspíš žil někde jinde, a kdo tvrdí, že ho neberou, ten je poslouchá nejvíc. A ještě jedna věc nemálo podpoří zábavu: pivo Gambrinus 10° bude pro všechny návštěvníky zdarma. Vstupenky pořídíte v předprodeji Ticketstream.cz.

Foto: Markéta Kolínská

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace