Přejít na menu Přejít na obsah

Niakara: Nový projekt Zdeňka Kuba slibuje hutný, nadupaný metal

2. 5. 2023

Pearl Novinky

Zdeněk Kub (ex Arakain) představil v uplynulých dnech svůj nový projekt Niakara. Na české metalové scéně se tak objevuje kapela, která spojuje zkušenosti z dosavadní hudební dráhy jednotlivých členů s touhou po společných nových věcech. První singl a klip Zlatá generace už můžeme vidět a slyšet na YouTube.

Niakara: každý z muzikantů přináší svůj osobitý vklad
Niakara je projekt složený z ostřílených muzikantů, mnohdy i se zahraničními profesními zkušenostmi. Zdeněk Kub (ex Arakain), Mayo Petranin (Symphonity, Castaway), Pavel Kubát (ex Root), Petr Voháňka (Dirty Game) a Martin Pavlíček (Not Perfect) přinášejí do kapely každý svůj osobitý vklad. Celkový výsledek je hutný, nadupaný metal, jak bylo Zdeňku Kubovi skladatelsky i hráčsky vždy vlastní.

Prachy, koks a bezstarostné mládí
V pátek 28. 4. vyšel nový singl a videoklip. Skladba Zlatá generace v textu i klipu ironizuje typické atributy konzumního životního stylu některých mladých lidí: poflakování se po obchodech nejdražších značek, kokain, peníze bohatých rodičů létající vzduchem.

Koncerty co nevidět
Základním stavebním kamenem života metalové kapely jsou koncerty, a ani Niakara v tomto směru rozhodně nebude zahálet. Očekávaný koncertní setlist bude sestaven dílem z autorských písní Zdeňka Kuba z doby jeho působení v Arakainu, dílem z nové tvorby. Termíny budou zveřejněny co nevidět na oficiálním webu niakara.cz, na Facebooku a Instagramu kapely.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace