Přejít na menu Přejít na obsah

Niakara přiveze do Šeříkovky skladby prověřené pětatřiceti lety hudební dráhy baskytaristy Zdeňka Kuba

12. 11. 2023

Pearl Novinky

Po velmi úspěšné koncertní premiéře v pražském Futuru se Niakara vydává tentokrát do Plzně. Kapela, jejíž repertoár stojí na autorských písních baskytaristy Zdeňka Kuba (ex Arakain), sem přijíždí představit své pojetí skladeb, které jsou prověřeny pětatřiceti lety jeho hudební dráhy i přízní fanoušků. 

Šeříkovka: plzeňské centrum dění v rocku a metalu
Není to náhoda, že si Niakara vybrala právě Plzeň - v západočeské metropoli rocková a metalová muzika vždycky vzkvétala a fanouškovská základna se tvořila nejpozději od 80. let. Centrem dění již léta zůstává klub Šeříkovka, který v minulosti hostil veličiny tvrdé muziky od Blaze Bayleyho po Rage. Nyní sem 24. listopadu přijíždí Niakara, aby do publika vpustila svou energii a nasytila ho metalem. Vstupenky na tento metalový večírek seženete na Šeříkovka Ticket či na webu Plzeňská vstupenka

Niakara: to nejlepší ze starých časů spojeno s budoucností
Niakara je název, který existuje již více než třicet let, až letos se však zhmotnil do konkrétní podoby pěti muzikantů, kteří za to umějí vzít a mají svůj životopis odshora dolů popsaný zajímavými zkušenostmi. Zakladatelem je Zdeněk Kub, dnes již legendární baskytarista, jenž se rozhodl dát svým autorským skladbám další koncertní život. Společně s se zpěvákem Mayem Petraninem (Symphonity, Castaway), bubeníkem Pavlem Kubátem (ex Root) a kytaristy Petrem Voháňkou (Dirty Game) a Martinem Pavlíčkem (Not Perfect) pak vdechli novou sílu písním, které v jejich podání znějí moderně, energicky, způsobem, který spojuje to nejlepší ze starých časů s budoucností. Tu naznačuje i nová tvorba kapely - singl Zlatá generace znáte již od jara z hitparád i ze sociálních sítí.

Hosté: český Coverdale, domácí horror metalisté i hardrock z Teplic
Niakaru přijde podpořit jako host i "český David Coverdale", zpěvák Radek Zíka, který v čele Whitesnake Revivalu ztělesňuje frontmana této slavné kapely takřka dokonale. S Plzní jsou neodmyslitelně spjati i další hosté, Fata Morgana. Již v 80. letech to byli jedni z českých průkopníků vizuální show doprovázející metalový koncert. Tepličtí hardrockoví Hard Colony jsou na scéně naopak krátce, od roku 2018, za tu dobu se však stačili se svou muzikou dostat do rockových rádií. Přijďte mezi nás, Plzeň rockery ještě nikdy nezklamala.

Foto (vše): Markéta Kolínská

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace