Přejít na menu Přejít na obsah

Open Air Musicfest Přeštěnice přpravuje festivalový karneval

6. 5. 2015

Redakce Novinky

Novinkou letošního ročníku OAMF Přeštěnice bude festivalový karneval, který organizátoři připravují společně s milevským Maškarním sdružením.  

Není tajemstvím, že se v nedalekém Milevsku koná každý rok velkolepý maškarní průvod, který drží oficiální český rekord v počtu masek. Tato masopustní veselice bude mít v Přeštěnici letní pokračování. Na festivalu vznikne divadelní scéna nesoucí název Bakus Stage (podle hlavní postavy maškarního průvodu). Mimochodem návštěvníci si budou moci prohlédnout sochu samotného Bakuse v nadživotní velikosti, která bude u této scény vystavena.

Rádi bychom návštěvníkům festivalu představili oblíbené milevské maškary a zároveň je vyzvali, aby se do festivalového karnevalu aktivně zapojili,“ vysvětluje Karel Procházka, předseda maškarního sdružení, a dodává: „Prostřednictvím festivalu bychom rádi pozvali všechny na další ročník milevských maškar v roce 2016, na kterém chceme dosáhnout rekordu v počtu tisíc masek.“   

Festivalový karneval vypukne v sobotu 27. června od 13:00, kdy se z Přeštěnice vydá průvod rozmanitých masek do festivalového areálu. Od 13:30 pak na hlavní scéně proběhne defilé vybraných masek, následovat bude taneční vystoupení skupin EFK a NRG crew a škola zumby, během které si návštěvníci mohou zacvičit a zatancovat.

Festivalový karneval je součástí sobotního rodinného programu, který bude pokračovat dalšími aktivitami pro děti na zmíněné Bakus Stage. Pořadatelé festivalu vyzývají návštěvníky, aby se připojili do festivalového karnevalu a přišli v maskách a kostýmech. Vítány jsou samozřejmě především ty s hudební tématikou. Účastníci v kostýmech budou mít na místě vstupné za cenu předprodeje na sobotní program. Děti v maskách mají vstup zdarma. 

V pátek 26. června vystoupí na festivalu například Chinaski, Wohnout, Jelen, Mňága a Žďorp, Rybičky 48, E!E a v sobotu 27. června Aneta Langerová, Tata Bojs, Vypsaná Fixa, Horkýže Slíže, Jiří Schmitzer nebo Fast Food Orchestra. Součástí festivalu je bohatý doprovodný program včetně oblíbení soutěžní exhibice bikerů.

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace