Přejít na menu Přejít na obsah

První samostatný koncert Niakary: Futurum zažije málo hrané skladby i reunion dvou bývalých členů Arakainu

13. 10. 2023

Pearl Novinky

Kapela Niakara odehraje již za pár dnů, 17. října, svůj premiérový samostatný koncert v Praze ve Futuru. Metalová sestava kolem baskytaristy Zdeňka Kuba si pozvala hvězdné hosty, díky čemuž dojde i k zajímavému spojení bývalých spoluhráčů.
 
Ve Futuru zazní dlouho nehrané písně
Niakara je kapelou založenou na autorských skladbách Zdeňka Kuba z dob jeho více než pětatřicetileté hudební dráhy jako člena kapely Arakain. Nová kapela chce vrátit na pódium písně, které jsme živě slýchali málo nebo zůstávaly jen na studiových nahrávkách. Proto bude setlist koncertu postaven na starších, méně hraných skladbách (za všechny jmenujme aspoň Šeherezád II či DNA). Zazní ale i některé velmi známé písně a nebude chybět ani nová tvorba - Niakara má od dubna venku singl Zlatá generace. Kapela hraje ve složení Mayo Petranin – zpěv, Zdeněk Kub – baskytara, Pavel Kubát – bicí, Martin Pavlíček – kytara a Petr Voháňka – kytara. Poslední jmenovaný si dá toho večera dvoják, neboť se představí i jako člen hostujících Dirty Game.
 
Hosté: kytarista úspěšný i v zahraničí, rockový vtipálek a bývalý zpěvák Arakainu
Niakara odehraje plný koncertní set, jednou skladbou z jejího repertoáru přispěje každý z hostů. Během večera tak vystoupí kytarový mág Honza Kirk Běhunek (Seven) či rocková a punková legenda Vilém Čok. Velkým příjemným překvapením pak bylo oznámení jména Aleše Brichty. Ten se již léta soustřeďuje na sólovou dráhu a je známo, že společné vystoupení s Arakainem pro něj není na pořadu dne. V případě samostatné koncertní premiéry Niakary však dojde k reunionu dvou bývalých spoluhráčů, Zdeňka Kuba a Aleše Brichty, kteří po šestnácti letech od výročního koncertu v Edenu (2007) znovu vstoupí na jedno pódium.
 
Lístky a nový merch na zimu
Předprodej vstupenek probíhá přes portál Ticketstream i přímo přes web Niakary. Na místě bude také k dispozici merch rozšířený o nášivky, mikiny a zimní čepice.
 
Foto: Petr Dio
Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace