Přejít na menu Přejít na obsah

Radio Haná hledá nové Radečky: Kdo se stane Objevem roku 2022?


Velké finále soutěže radia Haná o titul Objev roku vypukne 19. května od 18:00 hodin. Souboj tří kapel se odehraje ve stylovém klubovém prostředí nově zrekonstruovaného oblíbeného olomouckého klubu Bounty Rock Cafe.

Grandfinále prestižní soutěže proběhne pod záštitou kapely 05 a Radeček. "Trojice kapel, která se díky hlasům fanoušků a následně výběru poroty dostala do finálového kola, se o titul střetne v živé koncertní show ve čtvrtek 19. května 2022 v 18 hodin ve známém olomouckém rockovém klubu Bounty Rock Cafe. Tam o absolutním vítězi rozhodne odborná porota. Nový Objev roku získá parádní promo balík v hodnotě 250.000,- Kč, ve kterém je profesionální natáčení v zábřežském nahrávacím studiu TA musica, natočení videoklipu, možnost zahrát si na předních nejen hudebních akcích v regionu a další skvělé příležitosti," prozradil programový ředitel radia Haná Marek Berger. Vstupné na akci je dobrovolné a magazín Hudební scéna je jedním z mediálních partnerů tohoto večera.

Ve finále se tak utkají kapely Byt č. 4, Tiket a Natřije. Večer pak vyvrcholí skvělou koncertní show kapely Realita, která se aktuálně řadí mezi svěží mladé kapely, které stoupají v popularitě úspěšně nahoru! Za zmínku určitě stojí jejeich charismatický frontman a zpěvák Martin Dufek, který zazářil v posledním ročníku SuperStar a byl tak horkým favoritem. Když ale nečekaně vypadl ze semifinále, bylo to pro všechny velkým překvapením a oko nejedné fanynky nezůstalo suché.

Objev roku kapely řádně nakopnul
Soutěž Objev roku radia Haná už pomohla rozjet slibnou kariéru několika regionálním kapelám. “Objev roku Radia Haná nás nakopnul, v profi studiu TA musica jsme nahrály nové věci se skvělým producentem Aloisem Pospíšilem. Spolupráce s kapelou O5 a Radeček a majitelem studia Danem Kašparem vnukla inspiraci posunout naši tvorbu a dát jí větší rozměr. Náš singl Brýle vydaný společně s videoklipem je toho názornou ukázkou,” prozradila Kika Rozsívalová z kapely The Addams Sisters, která je Objevem roku Radia Haná 2020. Také přerovská kapela Kowall Company, která se stala vítězem soutěže v roce 2019, zaznamenává velké úspěchy. Nedávno vydala své třetí studiové album a těší se velkému zájmu svých příznivců. Loňským vítězem se stala zpěvačka Týna Mrázková.

Text: Milan Papežík
Foto: Radio Haná, Milan Papežík

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace