Přejít na menu Přejít na obsah

Raego odstartoval turné v Olomouci


Rapper Raego v pátek 16. února odstartoval své dlouho očekávané turné "10 let spolu" v hanácké metropoli. Do tamního S-klubu dorazily stovky nadšených fanoušků, kterým populární umělec předal nejen svoji hudbu, ale také nejedno poselství. Těmi motivuje nespočet příznivců.

Rapper působí na hudební scéně déle než 10 let. Pamatujeme jeho známé písně už z let 2010 nebo 2011. Raegovu kariéru doprovázely nejen vzestupy, ale také pády, o kterých se sympatický umělec nestydí mluvit. A právě "10 let spolu" má symbolizovat výročí od doby, kdy se Raego znovu odrazil ode dna a jeho kariéra opět začala nabírat na obrátkách. A jak si sám uvědomuje, vděčí za to především svým fanouškům. 

Koncertu předcházelo focení s těmi, kteří si zakoupili VIP vstupenky. To ale však neznamená, že by se Raego nevěnoval po koncertě dalším fanouškům, kteří si nepřiplatili. Právě naopak. Pro své fanoušky by se rozkrájel a znát to bylo i na Raegově energické show, do které dal snad všechno. Oproti avizované hodině hraní se vystoupení protáhlo a takřka po hodině a půl si zpěvák show stále skvěle užíval. 

Raega všichni znají jako rappera, ale s klidem můžeme říct, že si jeho písně oblíbí i ti, kteří rapu neholdují. Jeho hudební styl je hodně popový a kromě písní o rozchodu a různých slaďáků můžeme slyšet songy plné motivace. Každý z nich totiž v sobě skrývá jisté poselství. Vulgární slova byste v jeho písních oproti jiným rapperům hledali jen těžko. Proto je Raego oblíbený nejen u mladé generace, ale na koncertě jsme mohli vidět i starší ročníky. 

Celá show se nesla v pozitivní náladě, byla plná vtipných průpovídky a Raego se snažil bavit fanoušky i několika improvizacemi. Dvě fanynky si dokonce vytáhl na pódium a věnoval jim krátký taneček. Jednou z nich byla máma klubového zvukaře a na kterou jinou písničku si mohla s Raegem zatančit, než na všemi oblíbenou Mámu? Zazněly i další hity jako Nezapomínám, Dokonalá, Diamant, Ahoj, Máma nebo Morfium. 

Turné bude mít celkem 12 zastávek a zakončí ho velkolepá show v pražské Lucerně, kterou se Raego chystá již podruhé během jednoho roku vyprodat.

Text: Milan Papežík, Šárka Sláničková
Foto: Milan Papežík, Šárka Sláničková

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace