Přejít na menu Přejít na obsah

Rock Castle v Moravském Krumlově přivítá Doro Pesch, U.D.O. i Rage

29. 7. 2023

Pearl Novinky

V krásném areálu zámeckého parku v Moravském Krumlově vyroste o třetím srpnovém víkendu pódium přichystané pro festival Rock Castle. Ten pro fanoušky tvrdé muziky připravila agentura Pragokoncert na 17.-19. srpna.

Čtvrtek ve znamení německého metalu
Třetí ročník festivalu Rock Castle letos nabízí bohatý a pestrý program. Agentura Pragokoncert pozvala umělce z různých koutů Evropy, dokonce i z Mongolska, Ameriky a Brazílie. Festival začne ve čtvrtek v odpoledních hodinách, kdy se na pódiu představí hvězdy jako Gloryhammer, Beast In Black či Rage. Večer pak bude patřit hlavně německé heavymetalové skupině U.D.O. v čele se zpěvákem Udo Dirkschneiderem. Ta do Krumlova přiveze své zatím poslední album Game Over.


V pátek zahrají i české kapely
Páteční jízda začne se zástupci české hudební scény: zahrají Rimortis a Eagleheart. Po nich se můžeme těšit na folkmetalovou partu Dalriada. Své místo na festivalu budou mít i ženy za mikrofonem. Jemnější odnož tvrdé muziky zastoupí pirátsky ladění Visions of Atlantis se zpěvačkou Clémentine Delauney. Z brazilského města Săo Paolo dorazí thrashmetalová Nervosa, v jejíž řadách najdeme pouze ženy. Na pirátské tématice založili svůj program také Alestorm. Večer uzavřou legendární Švédové HammerFall. I oni mají pro fanoušky připravenu zatím nejnovější desku z loňského roku.


Sobota se švédskou vlajkou
I sobotní program je velmi pestrý. Čeká nás německá legendární zpěvačka Doro Pesch, známá svým působením v kapele Warlock, která výrazně ovlivnila heavymetalovou scénu osmdesátých let. Ukáže se i šestičlenná švédská modern metalová parta Amaranthe se třemi zpěváky a především krásnou Elize Ryd. Dvojí koncert si tu střihne zpěvák Nils Molin z Amaranthe, který s sebou přiveze svou původní domovskou kapelu Dynazty. O úplný závěr festivalu se postará skupina Serious Black.


Vstupenky, parkování, ubytování
Festival letos nabízí hned dvě varianty lístků, k dispozici jsou jednodenní a také celofestivalové vstupenky. Festival disponuje také možností zakoupit si místo na hlídaném parkovišti či místa ve třech různých kempech.

Text: Šárka Vlachová, foto: Honza Švanda

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace