Přejít na menu Přejít na obsah

Rock For People rozjel nezastavitelný mejdan


JIž ve čtvrtek dle pořadatelů prošlo do půlnoci festivalovou bránou na 20 000 návštěvníků, což je krásný dárek pro jubijelní 20.ročník festivalu. Počasí se vydařilo na jedničku, bohatý doprovodný program jako naříklad přírodovědci v akci se postarali o zábavu na celé odpoledne. 

V jejich aktivitami nabušeném stanu můžete vrhnout svou energii do spousty experimentů, které připravila Přírodovědecká fakulta Univerzity Karlovy. Můžete třeba zjistit, kolik energie v sobě skrývá obyčejný gumový medvídek. Zároveň se připravte na pořádně výbušnou atmosféru – naučí vás, jak se zapálit, ale přitom se nespálit. O podívanou se také postarala letecká show akrobatů, při které se nejednomu návštěvníkovi zatajil dech, když letci předvedli střemhlav let na zem.

Jako jedni z prvních roztančili publikum the Tap Tap již o půl šesté ve Staropramen stagi, která se během pár minut naplnila k prasknutí. Od té chvíle vzal program už rychlý spád.Své fanoušky nezklamal Tom Odell, který na tiskovce prozradil, že v Česku zažil jedny z nejlepších momentů na jeho posledním klubovém koncertě v Lucerně. Dalším z  velmi očekávaných interpretů byli skotští indie-rockeři Biffy Clyro, o kterých se říká, že patří k špičce současných koncertových kapel a rozhodně zaslouženě. Své představení začali zvolna a postupně gradovali, čímž dostali již rozjeté fanoušky do opravdového varu. Zvuk byl na vysoce kvalitní úrovni a některé skladby zněly takřka stejně jako ze studiových nahrávek. To se opravdu jen tak nevidí!

Mezi vrcholy čtvrtečního dne dozajisté patřilo představení Steva Segala, které muselo být kvůli dopravním problémům kapely přesunuto na půlnoc do Red Bull busu.Zde pak již čekalo bezmála na 7 000 lidí a ono čekání se dozajisté vyplatilo. Zážitek z koncertu Steva Segala na střeše autobusu se jen tak něco nevyrovná! Jako náhradu za prodlevu dokonce Steve nabídl divákům autogramiádu. Ve stejný čas už hrál na Staropramen Stage Netsky. Ti se postarali o famózní párty, která by se dala rovnat fenomenálnímu představení žánrově podobným Modestep, kteří vystoupili na minulém ročníku RfP.

Posléze byl snad každý návštěvník již ve varu a lidé si značně užívali večera na všech stagích. Když se kolem 3 mělo přestat a stage přestaly hrát, rozjetí návštěvníci naprosto protestovali, vytáhli kytary a začali tancovat s zpívat dál. Ve VIP baru se dokonce párty zvrhla do maximálních otáček. Zde se tancovalo až do pozdních ranních hodin. Ještě, že v Pátek dopoledne měli všichni čas na to se pořádně prospat a připravit na další festivalový den.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace