Přejít na menu Přejít na obsah

Rozhovor s ALY&FILA před Trancefusion, jak to vidí oni?

2. 4. 2014

Redakce Rozhovory

Znáte se už od školky. Kdy jste spolu začali produkovat hudbu?

Fila v polovině a koncem 90. let často cestoval do Evropy a vždycky přivezl kazety a cédéčka Paul Van Dyka. Moc se nám líbil ten sound, a tak jsme to zkusili.

Vyrostli jste v Egyptě. Jak to ovlivnilo vaší produkci?

Každá kultura, kterou navštívíme, inspiruje nás a naší hudbu. Egypt je toho velkou součástí. V naší starší tvorbě je vidět arabský vliv v  hudbě a v názvech tracků jako Eye of Horus (Horovo Oko) nebo Spirit of Ka (Duše Ka). Jsme velmi hrdí Egypťani a Egypt a jeho dějiny hrají velkou roli v naší kariéře.

Lidé vás znají jako duo. Můžeš vysvětlit, proč Aly nevystupuje?

Asi před šesti lety hrál Aly na jednom vystoupení a jeden z monitorů mu poškodil ucho, vůbec pořádně neslyšel, tak jsme šli k doktorovi a ten řekl, že Aly by neměl být vystavován hlasité hudbě na vystoupeních, nebo že na tom uchu úplně ohluchne. Když jsme spolu ve studiu, tak to necháváme na takové hlasitosti, která neohrožuje jeho sluch.

V dubnu před dvěma lety jsi hrál poprvé na Trancefusion “A dream Come True”. Na co si z té noci pamatuješ?

Kdykoliv hraju v České Republice, je tu skvělé publikum, spousta emocí a ty párty lákají nadšence odevšad z celé zeměkoule, a to je taky skvělé. Byla to výborná akce :-). 

Za několik týdnů budeš zpět v Praze a hrát back2back s Johnem O’Callaghanem. Jak jste na to přišli a jak se ti s ním hraje u jednoho pultu?

Poprvé jsme tak hráli na Godskitchen v roce 2012 a to fungovalo opravdu dobře . My jsme dobří kamarádi a hrajeme podobný styl, takže se u mixpultu dobře doplňujeme, fungovalo to dobře. A tak jsme se rozhodli, že to při výjimečných příležitostech budeme opakovat, a tak to děláme.

Vaše nejnovější album Quiet Storm je velmi úspěšné, gratulujeme. Plánujete už nové album?

Děkuju moc. Právě dokončujeme třetí abum, které se bude jmenovat ‘The Other Shore’ a vyjde letos v létě. Jsme s ním zatím spokojení a těšíme se, až ho vydáme.

Letos v létě budete slavit 350tou epizodu Future Soud of Egypt. Můžete nám o tom něco říct?

Loni jsme slavili FSOE 300 pěti eventy na celém světě včetně Prahy :-). Letos taky budeme slavit na turné, už jsme oznámili Sharm El Sheikh v Egyptě, New York v USA, Lubiaz v Polsku a Medellinin v Kolumbii a další přijdou.:-)

Kdybyste mohli zorganizovat vlastní párty a vybrat si jakékoliv místo na téhle planetě, kde by to bylo a proč?

Párty bez vstupného buďto v Egyptě nebo v Argentině. V Egyptě protože je to náš domov a v Argentině protože jestli jste tam ještě nezažili žádnou párty, tak tam musíte :-).

Díky za rozhovor a těšíme se na váš společný gig s Johnem za pár týdnů na Trancefusion!

Díky, taky se moc těším do Prahy!

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace