Přejít na menu Přejít na obsah

Rozhovor s mladou vycházející hvězdou: Sympatický Mikuláš Hrbáček nám prozradil, co chystá pro své fanoušky

23. 5. 2020

Pearl Novinky

S trochou nadsázky se dá říct, že zpěvák Mikuláš Hrbáček je tím, co na české hudební scéně dlouhou dobu chybělo. Sedmnáctiletý zpěvák se prakticky ze dne na den stal hvězdou sociálních sítí. Stačilo jen zazářit v letošní SuperStar, přesvědčit jeho hlasem a velká odezva na sebe nenechala dlouho čekat. K tomu všemu musíme připočíst pokoru, která z Mikuláše přímo tryská, jeho skromnost a velké odhodlání. S Mikulášem jsme si o všem popovídali u dobré kávy.

Mikuláši, nyní již víme, že nejsi ve finále SuperStar. Přesto se dá říci, že jsi zaznamenal výrazný úspěch...
Samotného mě to zaskočilo. Moc si vážím všech těch krásných zpráv, které mi neustále píšou mí fanoušci. Chci jim za to touto cestou moc poděkovat. Do finále jsem se sice neprobojoval, ale i tak jsem šťastný, že jsem se dostal tak daleko.

Během soutěže jsi stačil nasbírat spoustu fanoušků - jen tvůj Instagram sleduje 43 tisíc lidí...
Říká se, že ukazatelem popularity jsou sociální sítě. Ale já to osobně neřeším. Vím, že napřed musím ukázat kvality v rámci svých koncertů. Ale mimochodem...když se podívám právě na ten Instagram, nestačím se sám divit. Každou hodinu přibývají stovky fanoušků a já nevím, co bych měl na to říct. Snad jen velké díky a mám vás všechny moc rád. Každým dnem mi plníte můj sen a je to všechno jen o vás!

Takový úspěch by byl hřích nevyužít. Víš už, čím svoje fanoušky hudebně potěšíš?
Je to tak, chci se hudbě věnovat nadále a momentálně pracuji na mém prvním albu. Jednu písničku z toho alba vydám už někdy v červnu i s videoklipem. Celkově se bude moje hudba ubírat směrem popu s vlivy r'n'b. Mimo to natáčím na YouTube a Instagram covery písniček a komunikuji s fanoušky přes sociální sítě. Hrozně mě to nabíjí pozitivní energií. Většina zpráv mi opravdu dělá radost a za každou zprávu jsem moc vděčný. Ačkoliv se každý umělec setkává se spoustou hejtů, sám se dívím, že většina zpráv je pozitivních.

Myslíš si, že je to třeba tvou pozitivní povahou nebo pokorou? Každý pohledný kluk se automaticky se závistivými hejtry setkává.
Opravdu musím zaklepat na dřevo, ale moc se jich neobjevuje. Nikomu nedávám důvod mě nenávidět. Vždyť jsem normální kluk, co má rád hudbu, své fanoušky a zábavu. Nikomu nijak neškodím, nic nehaním, uznávám hudbu všeho druhu a nic neodsuzuji.

Nyní stále platí nařízení vlády o omezení kulturních akcí, ale do povoleného počtu osob už se něco podnikat dá. Plánuješ se fanouškům představit live?
To je jasné. Hned, co to půjde, máme s mým managerem velké plány, co se týče koncertů. Doufám, že brzy bude možné vystupovat live normálně. Teď by to bylo sice pro omezené množství lidí, ale ani tomuto se nebráním. Pár koncertů už dokonce máme. 24. září se například zúčastním velké kultovní akce pro Spolek Trend vozíčkářů v Olomouci v rámci sbírky Zasukované tkaničky. Moc se těším, že mojí hudbou budu pomáhat handicapovaným lidem. Je to moc hezká akce a jsem rád, že oslovili právě mě. Konec roku však bude jistější a připravuji velké Vánoční turné pod veselým názvem "Městem chodí Mikuláš". Budu zpívat směsici mých autorských písni, koled a coverů, z nichž některé převleču do vánočního hávu.

Říkám - fanouškům, ale budou to asi spíš fanynky. Ty bude zajisté zajímat ještě jedna věc: Máš holku?
Tohle je jedna z nejčastějších otázek a odpověď je: Ne, aktuálně holku nemám. Hlásí se nějaká? (smích)

Během soutěže jsi přiznal, že jsi mimo jiné fotograf. Co nejraději fotíš? A jak si užíváš tu skutečnost, že možná budeš v budoucnu hodně foceným objektem právě ty?
Nepovažuji se za fotografa, ale spíš za kluka, který rád fotí. Kdysi jsem fotil hlavně různá divoká zvířata, nejčastěji hady, ještěrky a žáby. Poslední rok příležitostně fotím koncerty v jednom nejmenovaném klubu v Ostravě. Nemyslím si, že v budoucnu kolem mé osoby bude nějaký přehnaný nával bulvárních fotografů, ale fotím se rád, takže by mi určitě nevadilo, když si fanoušci během mých koncertů přijdou pro selfíčko. Ba naopak. Rád si s nimi popovídám a odčiním tak aspoň to, že v poslední době nestíhám odpovídat na stovky mailů. Můžu už teď slíbit, že po každém koncertě zůstanu do posledního člověka a s každým prohodím pár slov a vyfotíme se. Moc se na to těším. Mí fanoušci jsou pro mě vším. A já je rozhodně nechci zklamat a odmítnout.

A nejen, že jsi zpěvák a fotograf, ale děláš tak trochu do módy. Řekneš nám o tom víc?
O módu se úplně nezajímám, ale rád nosím oblečení, které je něčím zajímavé a neobvyklé. Nejraději mám barevné, alespoň o 2 čísla větší mikiny nebo trika s volnými kalhotami. Nedávno nás s kamarádem napadlo, že bychom se o tento styl podělili i s ostatními, a tak jsme založili značku oblečení ATHERIS. Oblečení této značky je ručně nabarvené, takže každý kus je originál, což se mi na tom líbí nejvíc. První kolekcí bude několik druhů triček, ale jako další kolekce chceme zkusit vyrábět i mikiny, kalhoty, košile atd.

Text: Sylva Kaplanová
Foto: Matěj Kroutil, TV Nova

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace