Přejít na menu Přejít na obsah

Seal uhrane svým dokonalým hlasem Pardubice


Zpěvák Seal, autor hitů Kiss from a Rose nebo Crazy, se vrací do ČR. Tentokrát jej uslyší fanoušci v pardubické enteria areně, kde vystoupí 16. října v rámci svého světového turné. 

Jedenašedesátiletý Seal, Brit nigerijsko-brazilského původu, je díky svému bohatému mahagonovému hlasu jedním z nejosobitějších zpěváků všech dob a svými deseti studiovými alby zanechal nesmazatelnou stopu v popu, R&B, soulu i taneční hudbě. Od roku 1991 prodal více než 30 milionů alb po celém světě, zaznamenal více než 1 miliardu streamů a získal čtyři ceny GRAMMY®, tři BRIT Awards, dvě Ivor Novello Awards a jednu MTV VMA.

Seal je maximalistou, nejen svou výškou 195 centimetrů, svými čtyřmi dětmi, ale i svými čtyřiceti třemi singly, z nichž velká část bodovala v britské, ale i americké hitparádě. Písně Killer, Crazy nebo Kiss From A Rose se dostaly na první místo žebříčku Billboard Hot 100, získaly ceny GRAMMY® za "Desku roku" a "Skladbu roku" a ozdobily jeho čtyřnásobně platinový epos Seal II z roku 1994. Hudební blog Stereogum album přirovnal k "rádiové vlně vyslané napříč vesmírem z mnohem, mnohem snesitelnější planety". Kromě toho, že jeho hudba zazněla ve filmech kultovních režisérů, jako jsou Spike Lee a zesnulý Joel Schumacher, jeho písně nazpívali George Michael,  Alanis Morissette nebo skupina Bastille.

Loni Seal uspořádal severoamerické turné s Trevorem Hornem, hudebníkem a producentem, který stál u zrodu jeho prvních alb a provázel ho během celé jeho kariéry. V květnu začíná v USA jeho letošní turné, s kterým se v září přesune do Evropy. 

Vstupenky jsou v prodeji v Live Nation klubu od 26. dubna od 9:00 hodin a do klasického předprodeje jdou v pondělí 29. dubna v 10:00 hodin. Jejich cena startuje na 1 490,- Kč a dostupné budou v sítích Ticketmaster a Ticketportal. 

Text: Milan Papežík, Live Nation, Echo Promotion s.r.o.
Foto: Archiv Seal

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace