Přejít na menu Přejít na obsah

Skupina Mirai rozhýbala Podzámeckou nivu

17. 8. 2021

Nico Moro Reporty

Sobota 14. srpna patřila v Třebíči na Podzámecké nivě popové kapele Mirai a jejím fanouškům. Těch bylo požehnaně, fronta na lístky neznala konce.

Rozehřátí stovek účastníků mela na starost skupina Lokyo, která před týdnem v Písku a teď v Třebíči zažila své dvě koncertní premiéry. Snad se klukům bude v kariéře dařit a jejich koncertů bude raketovou rychlostí přibývat.

Mirai Navrátil se společně se svými kolegy postaral o fantastickou show! Nechyběl pohyb, světelné efekty, konfety, a samozřejmě ani nafukovací čluny ve tvaru jahody. Opravdu obdivujeme, kolik energie tahle kapela z Frýdku-Místku má, protože takhle divočit je až neskutečné. Doufáme, že jim jejich elán vydrží co nejdéle, protože k jejich písním se to prostě hodí a bez toho by to nebylo ono.
Jde vidět, že svou píseň Když nemůžeš, tak přidej berou opravdu vážně. I když se jedná o kapelu, která na české scéně působí teprve sedm let, je chvályhodné, kolik lidí zná nazpaměť jejich písně.

Frontman kapely Mirai kromě zpěvu, hraní na kytaru, ukulele a bicí také promlouval k publiku. Vzpomínal, jak měl v Třebíči jakousi kamarádku. Což je pochopitelné, protože v nedalekém Brně studoval na vysoké škole, kde studuje i hodně holek z Třebíče a my tady ty kočky zkrátka máme.

O překvapení večera se postaral dvorní barman agentury Yashica Events. Mirai Navrátil ho společně s jeho slečnou pozval na pódium - a po napínavé chvilce barman požádal svou dívku o ruku. Musíme říci, že ani jedno oko nezůstalo suché. Bylo to dojemné, neotřelé a nápadité. Chtěli bychom jim za celou Hudební scénu poblahopřát šťastnou cestu životem. Myslíme si, že na tento jedinečný okamžik jen tak někdo nezapomene, a nevěsta s ženichem už vůbec ne. Opravdu krásné gesto jak ze strany Mirai, tak ze strany Yashica Events, kteří umožnili, aby se takové neobvyklé požádání o ruku uskutečnilo.

Na závěr bychom chtěli poděkovat agentuře Yashica Events za dokonale připravený letní program na Podzámecké nivě a na Polance. Všechno klaplo na jedničku a letos i to počasí naštěstí vyšlo. Komu ovšem tyhle večery plné muziky nestačily, pro toho máme dobrou zprávu. Již příští víkend 27.-28. srpna se v Třebíči opět na Podzámecké nivě uskuteční další dvě akce.

Konkrétně půjde o československou diskotéku, která má společně s retro večery v Třebíči "monopol", jelikož je pokaždé narváno a vždy to stojí za to. No a v sobotu proběhne taktéž na Nivě festival třebíčských kapel s názvem: Zahrajeme! Pomůžeme! Jedná se o charitativní koncert pro Moravu, která byla bohužel na začátku léta postižena tornádem. Takže pokud si chcete užít poslední srpnový víkend, chcete ještě pořádně zapařit a podpořit dobrou věc, tak na těchto akcích rozhodně nesmíte chybět. Bude to jízda!

Text: Nico Moro, Milan Papežík
Foto: Nico Moro

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace