Přejít na menu Přejít na obsah

Sony MDR-XB400: Kvalitní sluchátka za super cenu


Sháníte lehká uzavřená sluchátka ? Máte rádi bohaté basy? Sony MDR-XB400 se hlásí jako vážný aspirant na uvolněné místo na vašich uších. Tato elegantní sluchátka slibují za cenu startující v okolí 800 Kč kvalitní zvuk s výraznou basovou složkou, pohodlné nošení i velmi dobrou skladnost. Zní to lákavě, co říkáte?

Konstrukce

Sluchátka  jsou vyrobena převážně z plastu. To na jednu stranu může vyvolávat, především u hlavového mostu, obavu z jejich odolnosti, na stranu druhou jsou však sluchátka, díky použitému materiálu, velice lehká. Ocenit je nutné též jejich skladnost. Náušníky lze totiž lehkým pootočením schovat pod hlavový most. Takto složená krychle má rozměr 170 x 30 mm a hravě ji tudíž můžete vsunout např. do baťůžku. Plochý kabel délky 1,2 m sice jako švihadlo neposlouží, v rámci jeho primárního účelu je však jeho délka naprosto dostačující. Pro všechny, kteří dobře znají nekonečné rozmotávání zapletených kabelů, máme příjemnou zprávu. Jak sám výrobce uvádí, kabel je navržen tak, aby se nezamotával a nutno přiznat, opravdu to funguje!

Uživatelský komfort

Na uších sedí sluchátka Sony MDR-XB400 velmi dobře. Polstrování, ukrývající  3cm reproduktor s neodymovým magnetem, je příjemné a sluchátka nikde netlačí. Dokonce i ženy, které si mnohdy stěžují na to, že je sluchátka tlačí díky náušnicím, byly s pohodlím testovaného modelu maximálně spokojeny. Tlumení okolního zvuku funguje také na výbornou. Ve chvíli, kdy si sluchátka nasadíte a pustíte do nich zvuk, okolí pro vás přestane existovat! Neuslyšíte jej.  To je pro poslech hudby samozřejmě žádoucí, jen dejte bacha, abyste tím neohrožovali vlastní bezpečnosti (například venku na ulici).

Zvuk

Pokud milujete opravdu hutné basy, budete nadšeni. Právě basová složka je největší chloubou sluchátek Sony MDR-XB400. Basy jsou navíc opravdu vyvážené a čisté. Výšky jsou na tom o něco hůře a při poslechu je znát jejich mírné zkreslení. Chcete-li si dopřát vyvážený zvuk, používejte sluchátka s přehrávačem vybaveným ekvalizátorem – umožní vám přidat na výškách a středech a naopak lehce potlačit basy. Dodejme, že frekvenční rozsah sluchátek je vynikajících 5 – 22.000 Hz.

Závěr

Sony MDR-XB400 jsou kvalitní sluchátka. Ocení je všichni, kteří mají rádi výrazné basy! Jsou lehká, pohodlná, dobře se nosí, navíc vypadají velice elegantně (na český trh se dodávají v černé a bílé variantě). Výborně tlumí okolní hluk a potěší též kabel, který se opravdu nezamotá. To vše přitom nabízejí za velmi lákavou cenu. Nejste-li audiofily a nevyžadujete-li skvěle vyvážený zvuk, budete s těmito sluchátky spokojeni.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace