Přejít na menu Přejít na obsah

Welicoruss slibují speciální merch či koncert u vás doma, za získané peníze natočí videoklipy

18. 11. 2020

Pearl Novinky

Symfonicko-blackmetaloví Welicoruss ani během koronavirové situace nezahálejí - chystají novou desku a natáčení videoklipů. Právě na ně nyní nemají svůj obvyklý zdroj financí - koncerty. Obrátili se proto crowdfundingovou kampaní na fanoušky, neboť videoklipy jsou pro ně podstatnou stránkou jejich uměleckého vyjádření.

Kapela Welicoruss pochází původně z daleké Sibiře, dnes ale sídlí v Praze. Jejich styl se dá označit jako symfonický black metal, ale zasahuje do něj mnoho dalších vlivů. Letos vydali album Siberian Heathen Horde a plánovali turné včetně velkolepých oslav patnácti let existence. Kvůli současné světové situaci však byly všechny koncerty zrušeny nebo odloženy. Tím kapela přišla o svůj typický zdroj financování záležitostí jako videoklipy, které jsou důležitou složkou jejich tvorby.

K videoklipům vždy přistupovali velmi seriózně. Z tohoto přístupu by nechtěli slevit ani nyní - dále by chtěli spolupracovat s opravdovými profesionály, a také jim spravedlivě zaplatit. Proto se rozhodli obrátit se na své fanoušky, kteří se teď mohou podílet na tvorbě připravovaných klipů, a to díky nákupu speciálního merche, či se přímo účastnit natáčení nebo se nechat učit na kytaru a na bicí od samotných členů kapely. Ve hře je dokonce i domácí koncert u někoho z fanoušků!

Crowdfundingová kampaň na webu Indiegogo

"Na oplátku za vaši podporu jsme pro vás připravili nějaké nové a velmi speciální zboží, od běžných CD, triček a mikin, až k některým velmi exkluzivním, omezeným krabicovým sadám s kompletní diskografií Welicoruss, DVD, přívěskem, kávou, čajem a medovinou, ale co je nejdůležitější, nabízíme příležitosti k účasti na našem natáčení nadcházejících videí, osobní koncert od Welicoruss u vás doma, lekce bicích ode mě, lekce kytary od Toma a další! Podrobný popis těchto nových videoklipů, stejně jako úplné vysvětlení našeho rozpočtu a podrobnosti o tom, co za každou úroveň financování získáte na oplátku, se nachází přímo pod následujícím videem," dodává bubeník kapely Ilya Tabachnik. Jednotlivé položky z "odměn" crowdfundingové kampaně se pohybují od 5 do 1000 euro, takže vybrat si může každý fanoušek, který chce přispět.

12.000 eur, které Welicoruss potřebují dát dohromady, bude využito na mnoho různých položek: provize platformy IndieGoGo a bankovní transakce, výroba a přeprava zboží, pronájem místa, vybavení a světel, video produkce, honorář stylisty a maskéra, výroba kostýmů a oděvů pro natáčení, náklady na dopravu (jedno z videí se bude natáčet daleko od Prahy), postprodukce, propagace na YouTube a dalších platformách. Částka je tak vysoká proto, že se musí jednat o skutečně profesionální natáčení a pánové si všechno financují sami - bez nahrávací společnosti, sponzorů.

A jak popisují Welicoruss připravovaná videa? "Hlavní myšlenka prvního videa Metaphysical (odkaz k poslechu) je věnována 'mimotělnímu' prožívání hlavní postavy, popisu jejích pocitů a obav. Video, stejně jako samotná píseň, je však hluboce filozofické a alegoricky ukáže spoustu myšlenek a představ o lidském světě, co stojí za hlavními globálními myšlenkami. Hlavní akce se bude odehrávat v obrovském temném prostoru, a zejména k tomuto videu pozveme Roba Carsona ze švýcarské kapely Xaon.
Druhé video 'Frostbounded' (odkaz k poslechu) popisuje utrpení muže uvězněného v ledu, daleko na severu. Jeho tělo opouští život, pomalu má pocit, že umírá a přechází do jiného světa. Během celého tohoto procesu vidí mnoho vizí, halucinací, vidí orla létat na obloze a vytváří surrealistickou atmosféru svobody doslova o pár kroků dál, ale zároveň nemožnosti to udělat kvůli uvěznění v ledu. Natáčení se plánuje v horách a také ve studiu."

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace