Přejít na menu Přejít na obsah

3+3krát o Ellie Goulding: 30. ledna přijede do České republiky

6. 1. 2016

Pearl Magazín

Britská zpěvačka a textařka Ellie Goulding premiérově navštíví naši zemi: 30. 1. zazpívá v O2 Areně. Mnozí z nás ji znají především jako interpretku hitu Love Me Like You Do z loňského roku, ale její hudební tvorba nabízí ještě mnohem víc...

 

Proč ji máme rádi:

1. Je poctivá hudebnice, píše si sama písničky a umí hrát na několik hudebních nástrojů (kytara, klarinet, bicí, mandolína). Není tedy jen dobře vypadající obličejík se sladkým hláskem a bez jediné kloudné myšlenky v hlavě.

2. Není typ, který by na sebe musel strhávat pozornost skandály, svlékáním, alkoholem a drogami. Místo toho sází raději na svou hudbu a nevinný vzhled.

3. Věnuje se dobročinnosti. Jako nadšená běžkyně se účastní charitativních závodů, jako hudebnice se podílela na nahrávce Band Aid 30: Do They Know It's Christmas za účelem získání finančních prostředků pro boj s ebolou v západní Africe. V Londýně vařila společně se svým partnerem jídlo pro lidi bez domova. Těm pomáhá i jinak: za pomoci a podpory svých přátel z hudební branže uspořádala vlastní akci Ellie Goulding + Friends – Tackling Homelessness, která vynesla v přepočtu asi 1.300.000 Kč.

 

Tři úspěchy její kariéry:

1. Ještě před vydáním svého albového debutu vyhrála BBC Sound of 2010. Odtud se dle názoru kritiků a hudebních odborníků rekrutují mnohé budoucí hvězdy. V případě Ellie to byla trefa do černého.

2. Zpívala na královské svatbě britského prince Williama s vévodkyní Kate a také pro amerického prezidenta Baracka Obamu a jeho ženu. Takový úkol se nesvěřuje jen tak někomu.

3. Natočila ústřední píseň k filmu Padesát odstínů šediLove Me Like You Do. Co na tom, že knižní předloha filmu je poněkud červená knihovna v ostřejší podobě a že film je její až příliš zhuštěnou podobou. Písnička před rokem doslova obletěla svět a katapultovala Ellie k mnohem větší popularitě než dřív.

Vstupenky seženete na https://www.ticketportal.cz/performancesvg.aspx?idp=-2147482897.

 

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace