Přejít na menu Přejít na obsah

Anna K. otevřela svým fanouškům srdce a přivedla je do "Nebe"


V Olomouci se během celého léta odehrává spousta kulturních akcí. Proto pořadatelé možná záměrně zvolili menší městečko, Velkou Bystřici, za jednu ze zastávek turné Anny K. pod názvem Letní večery. A volba to byla vskutku báječná! Tak uvolněnou atmosféru a spokojené úsměvy diváků jsme hltali plnými doušky.

Velkobystřický amfiteátr je malé útulné místo, které koncertu dodalo jedinečnou atmosféru. Ve středu 4. srpna se tam sešlo na 500 příznivců zpěvačky Anny K. - a už dlouho jsme si neužili koncert s takovým klidem. Ze všech míst bylo skvěle vidět na pódium, a tak nikdo nespěchal vyloženě do jeho bezprostřední blízkosti. To se však změnilo s prvními tóny písně Nelítám nízko, jejíž první sloku započal pianista. Pak už se na pódiu objevila Anička, a v mžiku k ní přispěchala řada do té doby poklidně sedících fanoušků. To zpěvačku velice potěšilo, rozesmálo a její nálada byla po celou dobu koncertu skvělá. Báječně komunikovala s publikem, házela úsměvy na všechny strany a náladu jí nezkazilo ani počasí.

Hlas Anny K. je na české hudební scéně rozhodně jedinečný a nezaměnitelný, ale něco upoutalo naši pozornost především. Po pár písních totiž Anička prozradila, že je trochu ochraptělá, což dle našeho mínění vůbec nebylo na škodu. Znělo to velice originálně a za nás naprosto fantasticky. Zazněla jak nová postcovidová píseň Na malou chvíli, tak staré pecky jako Co mi za to dáš, Vždycky se budeme znát, Až mě zachráníš, Večírek za koncem, Večernice nebo legendární Nebe.

Nemůže chybět ani naše malá "pivní vsuvka". Milujeme koncerty v menších městech, jsme si však jisti, že pivo za 30 korun už rozhodně na žádné další akci nepotkáme. Ceny zde byly skutečně lidové.

Text: Milan Papežík, Soňa Kupková
Foto: Milan Papežík

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace