Přejít na menu Přejít na obsah

Australští The Cat Empire podruhé v Čechách

6. 10. 2016

Redakce Novinky

(tisková zpráva, Praha, 5. 10. 2016) Melbournská kapela The Cat Empire, která po celém světě proslula svými energií sršícími koncerty, přijíždí podruhé do Prahy. Jejich první koncert uvedený v rámci projektu New Wave Praha byl pro Prahu velkým překvapením. Kdo před rokem nezažil tuhle jedinečnou fúzi ska, reggae a rocku protkanou jazzem, má jedinečnou šanci už 25. října v Lucerna Music Baru. Sem The Cat Empire přijedou s novým albem Rising With The Sun, pražský koncert bude tentokrát jednou z prvních zastávek evropské části celosvětového turné.

The Cat Empire byli založeni v roce 1999 jako melbournská jazzová kapela The Jazz Cat. Debutové album “The Cat Empire” vydali v roce 2003 pod vydavatelstvím Virgin. Těžko mohli tenkrát tušit, že se jejich kopie budou samovolně distribuovat po světě v baťozích nadšených cestovatelů po dobu několika let. “I ke mně se to album přesně takle dostalo, přinesl mi ho spolužák, že ho posílají známí z Austrálie”, říká Michael Tardík z Everything Goes.

 

The Cat Empire přiváží fúzi ska, reggae, rocku nebo oldschoolového r’n’b protkanou harmonickými jazzovými přechody ze skladby do skladby, které ocení i nároční posluchači. Sedm studiových alb, tisíce odehraných koncertů a 17 let práce uplynulo, abychom mohli jít v úterý 25. října na druhý koncert The Cat Empire v Praze. Jejich první pražský koncert 17. června 2015 překonal všechna očekávání, tenkrát Praha přímo navazovala na londýnský koncert v Royal Albert Hall.

Nové album Rising With The Sun dobylo Top 10 v iTunes Music Charts v 7 zemích světa, kdy jednou z těchto zemí byla i Česká republika. V Austrálii se dokonce album drželo po 21 týdnů v Top 20. Jejich živé provedení koncertu a energie vysílaná do publika (a od publika zase zpět) jsou téměř unikátní vlastnosti na světové scéně. Živě vystupují ve složení trumpeta - zpěv (Harry James Angus), perkuse - zpěv (Felix Riebl), bicí (Will Hull-Brown), basa (Ryan Monro), gramofony (DJ Jumps) a klávesy (Ollie McGill). Dále jim hostuje dokonale sehraná dechová sekce “The Empire Horns”.

 

Vstupenky na koncert jsou k prodeji za 790 Kč na NoLimits.cz, Goout.cz a Ticketpro.

 

 

THE CAT EMPIRE

25.10.2016 - LUCERNA MUSIC BAR

Vstupenky v předprodeji: 790 Kč

FB event: https://www.facebook.com/events/1684802598424602/

Předprodej goout: https://goout.cz/en/tickets/the-cat-empire/uxk/

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace