Přejít na menu Přejít na obsah

Benefiční koncerty ke sbírce Zasukované tkaničky letos podpoří zakázanÝovoce nebo Alžběta Kolečkářová

12. 5. 2023

Redakce Novinky

Tradiční celostátní sbírka Zasukované tkaničky, kterou každoročně na podporu lidí s handicapem pořádá Spolek Trend vozíčkářů, letos proběhne hned dvakrát. První etapa nás čeká již 17. a 18. května a druhý sbírkový den se od 14:30 hodin můžeme těšit na oblíbené benefiční koncerty na Horním náměstí. Na těch vystoupí opět zajímaví umělci v čele s kapelou zakázanÝovoce nebo zpěvačkou Alžbětou Kolečkářovou.

"Symbolem celostátní sbírky je pár zasukovaných tkaniček, který na veřejnosti za dobrovolný příspěvek rozdávají naši klienti, dobrovolníci nebo studenti středních škol. Výtěžek sbírky slouží k dofinancování poskytovaných služeb pro klienty s těžkým zdravotním postižením. Po loňském úspěšném ročníku jsme mohli nakoupit část potřebných kompenzačních pomůcek a dofinancovat službu osobní asistence," prozrazuje ředitel spolku Tomáš Zrnka.

Loni Zasukované tkaničky oslavily své dvacáté jubileum a mezi gratulanty nechyběly známé kapely Reflexy nebo Divokej Bill. Ani letos Olomoučané o hudební program nepřijdou. Ve čtvrtek 18. května tak na podporu Trendu vozíčkářů vystoupí na Horním náměstí Popová škola Dětského domova v Olomouci, nevidomá zpěvačka Romana Maříková, olomoucká nu-metalová kapela Sunset Trail, zpěvačka Alžběta Kolečkářová s kapelou nebo populární rock-metalová kapela zakázanÝovoce. Celý program začína ve 14:30 hodin a končí ve večerních hodinách. Oproti loňsku nás čeká však jen jednodenní program. "Vracíme se ke starému modelu, který fungoval před koronavirovou pandemií. Kvůli ní jsme museli během posledních třech let obě etapy sloučit a sbírka probíhala více dnů v září. V září se však vrátíme opět s jednodenním programem v jedné z oblíbených olomouckých kulturních destinací," vysvětlit PR manager spolku a produkční benefičních koncertů.

Celým programem diváky provede moderátorka Martina Qweetko Procházková z radia Haná, které je také hlavním mediálním partnerem celé akce.

Sbírku můžete podpořit již nyní, protože jak v nedávné kampani Spolku Trend vozíčkářů zaznělo, pomáhat je TREND! Pomůžete také?
* Odesláním DMS na číslo 87777 ve tvaru:
DMS TKANICKA 30
DMS TKANICKA 60
DMS TKANICKA 90
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč, Spolek Trend vozíčkářů obdrží 29, 59 nebo 89 Kč. Více na www.darcovskasms.cz
* Zakoupením zasukovaných tkaniček ve dnech 17. a 18. 5. 2023
* Vkladem na účet sbírky č. 1000100014/5500 (www.rb.cz)

Harmonogram benefičních koncertů:
18. 5. 2023 OLOMOUC - Horní náměstí
14:30 Popová škola Dětského domova v Olomouci
15:45 Romana Maříková (Hladišová)
17:00 Sunset Trail
18:30 Alžběta Kolečkářová & Band
20:00 zakázanÝovoce

Text: Milan Papežík
Foto: Tomáš Helísek, archiv umělců

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace