Přejít na menu Přejít na obsah

Bogányi Grand Piano má být "lidštějším" klavírem


Maďarský klavírista Gergely Bogányi představil na konci ledna v Budapešti nový klavír s názvem Bogányi Grand Piano. Nástroj moderního vzhledu je sestaven z 18.000 dílů a má být klavírem 21. století, avšak za vzor si bere klavíry z raného 19. století, které má Bogányi nejraději.

Bogányi vyvíjel nástroj deset let. Na první pohled nás upoutá moderní design nástroje s mnoha křivkami a zaoblenými tvary, taktéž stolička doznala zjevných změn – místo tří noh má pouze dvě spojenéCílem byl však nástroj nikoli pouze vzhledově odlišný, ale také s vylepšenými vlastnostmi – nástroj, který bude lépe odolávat vlhkosti, změnám teplot a jiným povětrnostním vlivům, které celkovému zvuku zrovna neprospívají. Bogányi Grand Piano je vyrobeno ze dřeva a železa, „srdce“ nástroje – ozvučná deska – je z uhlíkového vlákna a je voděodolná. Výsledkem těchto vylepšení má být lepší, modernější zvuk.

Více se dovíte na oficiálních stránkách www.boganyi-piano.com.

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace