Přejít na menu Přejít na obsah

Čechomor započal turné v Olomouci: Stoprocentně akusticky, speciální sólo na bicí a vtipná zdravice

3. 7. 2020

Pearl Reporty

Kapela Čechomor zahájila své letní turné na Korunní pevnůstce v Olomouci. Kapela, která již léta s houslemi v ruce a folkovou písní na rtech přináší radost svým fanouškům, se tentokrát rozhodla pro akustickou podobu svých písní.


Výpadek proudu nevadil

Čechomor jsou opravdoví profíci. Nerozhodil je ani krátký výpadek elektrického proudu – pozvali si fanoušky k pódiu a hráli teď už zcela akusticky, čímž na sto procent splnili poselství turné. V programu zazněly „čechomorské“ klasiky jako Mezi horami, Proměny či Místečko. Bubeník Matěj Lienert zaujal neotřelým sólem na bicí, ve kterém místy zněly téměř až „techno“ prvky, což je u kapely, jež umně kombinuje folk s lidovou písní, přinejmenším originální. A po koncertě následovalo příjemné osobní setkání – František Černý na místě zrýmoval vtipnou zdravici pro náš web.
Video můžete vidět na našem INSTAGRAMU.


Výborné občerstvení od Bistro NO

Pochvala patří také Bistru NO, které zajišťovalo občerstvení. O fanoušky bylo skvěle postaráno – v nabídce jsme mohli najít lahodné burgery, pivo i fresh limonádu. Rádi se na Pevnůstku vrátíme na další koncerty.

Text: Sylva Kaplanová, Dana Václavková

Foto: Milan Papežík

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace