Přejít na menu Přejít na obsah

Desmod posílá do psího a hudebního světa Kométu

24. 11. 2020

Pearl Magazín

Film Gump přináší divákům pohled na svět psíma očima. Vznikl na motivy knihy Gump – pes, který naučil lidi žít od Filipa Rožka. V Čechách se napsání písně k tomuto filmu ujal Marek Ztracený, na Slovensku se toho zhostila kapela Desmod a rapper Majself. Společně nahráli píseň, které však nevymysleli název. Tento úkol přenechali posluchačům slovenského Rádia Expres!, kteří se v pondělí dověděli vítězný název.

Posluchači vybírali název
Posluchači slovenského Rádia Expres! měli unikátní možnost ovlivnit to, jak se bude píseň jmenovat. Silný song dostal název Kométa, který mu propůjčila posluchačka Janka. Název Kométa se líbil více lidem, Janka ho ale poslala jako první. Autorka vítězného názvu tak od kapely Desmod získala doživotní volný vstup pro dvě osoby na koncerty kapely, což sám přítomný frontman Kuly do rádiového éteru potvrdil. Dále si odnesla podepsaný vinyl a CD kapely, knihu a mikinu k filmu Gump.

Z pohledu psa Gumpa
Film Gump je vyprávěn z pohledu psa, a podobně se s textem vypořádal také frontman Desmodu Mário "Kuly" Kollár. Kapelu oslovila přímo produkce a zadání bylo jasné – smutná píseň. Desmod naslouchali také příběhu, který v sobě kniha nese. Podnět, že by se ke kapele přidal rapper, vzešel z produkce. Obě strany se potkaly ve studiu, kde si pánové sedli nejen pracovně, ale také lidsky. Ostatně, Kuly i Majself mají doma psího mazlíčka.

I psí duše touží být "nieči syn"
Zadání splnili do puntíku. Tklivá a silná píseň o tom, že i psí duše může být smutná, může toužit po něčí lásce a péči, být "nieči syn", se povedla na jedničku. Z textu je patrno, že píseň, podobně jako kniha i film, je vyprávěna z psího pohledu. I když byl Gump nalezenec a neměl vždy lehkou cestu, chce dokázat, že kometám, jak je uvedeno v textu, může patřit zem, že nejsou zbytečné.

Text: Zuzana Žáková

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace