Přejít na menu Přejít na obsah

Divokej Bill stihl v jednom týdnu otevřít náměstí a pomáhat vozíčkářům


V polovině září jsme v jednom týdnu vyrazili na dva skvělé koncerty našich oblíbených kluků z Divokýho Billa, a to do Třebíče a Olomouce. Setlist byl v obou městech takřka stejný, jen každá akce měla naprosto rozdílný ráz. 

Tou první akcí byly 17. září Městské slavnosti v Třebíči aneb Otevíráme Karlovo náměstí. Jednalo se o třídenní velice slavnostní akt, kdy třebíčská radnice po několikaměsíční rekonstrukci otevřela jedno z největších náměstí v celé České republice. A že jde o opravdu rozlehlý prostor, to bylo také znát na návštěvnosti celé akce. Na Divokýho Billa se totiž na náměstí sešlo skoro 9 tisíc nadšených posluchačů. Prakticky celá show se skládala z těch největších hitů čtyřiadvacetileté historie úvalské kapely. Zazněly písně jako Sudička, Vstávej, Malování, Svatá pravda, Tsunami, Jaro, Čmelák, Plakala, Pocit, Znamení nebo Rozárka. Kromě místních kapel jako Matador nebo Carmen právě po koncertě Divokýho Billa vystoupila také legenda české hudební scény kapela Olympic v čele s Petrem Jandou. 

Ve čtvrtek 22. září se kluci přesunuli do Olomouce, kde zcela zaplnili Horní náměstí. Tentokrát jejich hlavním cílem, samozřejmě kromě pobavení početného publika, bylo pomáhat tamním vozíčkářům a osobám s těžkým handicapem. Divokej Bill byl totiž hlavní hvězdou jubilejního dvacátého ročníku benefičních koncertů k celostátní sbírce Zasukované tkaničky, kterou pořádal Spolek Trend vozíčkářů Olomouc. A oba cíle kluci dokonale splnili. I díky jejich podpoře se podařilo vybrat dobrovolníkům do kasiček a pomocí DMS krásných 163 237,- Kč. Výtěžek tak poputuje na částečné pokrytí nákladů na nákup nového, speciálně upraveného vozu pro potřeby Spolku.

Pro Olomoučany, kde v publiku nechyběl ani početný zástup vozíčkářů, připravili Billové 80 minut dlouhý koncertní set, který se podobal právě tomu třebíčskému. A frontman Vašek Bláha po sundání jeho pověstné kšiltovky všechny překvapil svým novým střihem. Mimo kapely Divokej Bill se stali headlinerem předešlého dne kluci z Reflexů. Dále vystoupil třeba Julian Záhorovský, Jakub Moulis, prostořeká punková zpěvačka Mucha nebo mladá vycházející hvězda Ondřej Crhák. Moderování se ujala vždy veselá a srdečná Martina Qweetko Procházková z radia Haná s jejím kamarádem Karlem.

Je nám ctí, že magazín Hudební scéna mohl být partnerem této benefiční akce a děkujeme také všem umělcům, že podpořili naše přátele Trenďáky. 

Text: Milan Papežík, Nico Moro
Foto. Tomáš Helísek, Milan Papežík

 

Třebíč:

 

Olomouc:

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace