Přejít na menu Přejít na obsah

Do Prahy se po pěti letech chystají The Smashing Pumpkins

21. 12. 2023

Redakce Novinky

Americká rocková kapela The Smashing Pumpkins se po pěti letech vrátí na tuzemská koncertní pódia. Po nezapomenutelném vyprodaném koncertě ve Fóru Karlín se tentokráte skupina ukáže v O2 universum.

Když se roku 1988 v Chicagu objevila kapela The Smashing Pumpkins, hudební nadšenci povětšinou zůstali stát s otevřenými ústy. Hudební těleso, které by spojovalo žánry jako rock, pop, metal, gothic, shoe-gaze, psychedelii i elektroniku slyšeli poprvé v životě. 

The Smasing Pumpkins své tvorbě zůstávají věrni dodnes, a tak se český posluchač může těšit na další jedinečný zážitek. 

Skupina za dobu své existence prodala po celém světě přes třicet milionů kopií svých alb, byla oceněna dvěma cenami Grammy, dvěma cenami MTV a obdržela i jednu cenu American Music Award. 

Mezi svými alby hýčkají platinové Gish (1991), čtyřnásobně platinové Siamese Dream (1993), diamantové Mellon Collie and the Infinite Sadness (1995), platinové Adore (1998) či zlaté Machina/The Machines of God (2000).
Vstupenky na pražský koncert do O2 Universum lze zakoupit v obvyklých předprodejích v sítích Ticketmaster, Ticketportal, v Live Nation klubu a O2 Předprodeji. Jejich cena začíná na 1990 korunách. 

Text: Vastimil Blažek, Live Nation, Echo Promotion s.r.o.
Foto: Archiv The Smashing Pumpkins

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace