Přejít na menu Přejít na obsah

Doga v Olomouci: Bez trička kapely potkáte na koncertech málokoho


Paloučkem u S-Klubu v Olomouci zněl zase jednou rock - to se z Beskyd přiřítila Doga. A věřte, že takovou oddanost fanoušků by jim mohla leckterá světová hvězda závidět.

Frontmana Izziho si dovolujeme nazvat "s přehledem nejcharismatičtějším rockerem českého showbyznysu". Zaujme neustále se měnícími výrazy v obličeji během zpěvu, ale i svým typickým pódiovým kostýmem. Hned na začátku přivítal fanoušky svou typickou hláškou: K*rva ste tady?!

Jejich fanoušci - to je jako jeden velký sbor v oblečení z merche, který po celou dobu koncertu zpíval každé slovo. Bez trička Doga tam člověk potkal opravdu málokoho. Oddanost fanoušků Dogy je pověstná, a to se i v Olomouci projevilo v plné síle. A co znělo z pódia? Doga do letošního setlistu zařadila hodně starých pecek plus největší klasiky, které se hrají snad na každém koncertě. Nesměl tedy chybět letitý hit Nejsi nevinná či takřka závěrečná Poletuju, z novějších pak třeba Poslové předků.

Doga, to jsou dnes už také některé symboly, bez kterých si její vystoupení těžko dokážeme představit. Plameny na pódiu, umělý sníh snášející se do publika a do vlasů přítomných dam i pánů, stojan na mikrofon v podobě motorky, protože Izzi je vášnivý "harleyář". I tyto detaily svědčí o tom, že Doga pečlivě připravuje show jako celek včetně vizuální stránky.

Členové Dogy o sobě v textech tvrdí, že "já nejsem rozumnej" a že chtějí radši "nic neřešit, jen si to dát". Přesto by je náš reportér označil za "velmi inteligentní rock". Ačkoli měl být později toho večera přítomen ještě na jedné akci, pobyl zde o mnoho déle, než plánoval - tak ho Doga bavila.

Text: Milan Papežík, Sylva Kaplanová
Foto: Milan Papežík

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace