Přejít na menu Přejít na obsah

Dotkni se Lucie: Legenda slíbila turné „hodně na blízko“


Minulý týden jsme navštívili hned dva koncerty legendární Lucie, a to v Ostravě a Jihlavě. Protože kapela musela přesunout své plánované turné Lucie v Opeře 2021 na příští rok, připravila si pro své fanoušky menší turné „hodně na blízko“, jak prohlásil David Koller.


Jihlava: bez Medvídka, ale přesto Lucie zahrnula fanoušky těmi největšími hity

V Jihlavě probíhaly velké kontroly testů a všichni museli mít nasazen respirátor, který během konzumace pivka mohli během koncertu sundat. Jak jinak si lépe vychutnat tak peckovou show?

Amfiteátr v Jihlavě nás překvapil tím, že vypadá jinak než na fotkách např. z Vysočina festu, který se zde také koná. Není tolik strmý a vysoký. Přesto jsme si museli být vědomi, že je to stále open-air koncert, klubové vystoupení představuje ještě jinou blízkost kapely a diváků.

Jaký je vlastně ten největší hit kapely Lucie, to je mezi fanoušky velice sporné. Pro některé je to právě Medvídek, ti vyzrálejší fandové se kloní rozhodně k hitům z devadesátek. A těch v Jihlavě zaznělo požehnaně, za všechny budeme jmenovat klasiky Černí andělé a Chci zas v tobě spát. Na zmíněného Medvídka v závěru nakonec nedošlo, přesto v publiku i v našich redakčních řadách vládla po koncertě nesmírná spokojenost.


Ostraváci nenechali Lucii odejít z pódia

V Ostravě si Lucie se začátkem koncertu dala trochu na čas, ale o to víc to pak stálo za to. Kapela začínala starou hitovkou Holky za padesát, setlist byl poskládán ze starších i novějších písní Lucie. Takto zazněly například skladby Daniela, Pohyby, Černí andělé, Chci zas v tobě spát, Lucie či Sen, při kterém kapela připomněla památku Ivana Krále. Ten s nimi před lety významně spolupracoval a jako producent jim ukázal nové dimenze tvorby. Nadšenému publiku nabídla kapela tři přídavky, úplně poslední byl hit Medvídek.

Lucie je kapela, která ke svému úspěchu a zdaru koncertního vystoupení nepotřebuje „zbytečné“ pódiové efekty, dlouhatánské promluvy mezi skladbami nebo hecování diváků. Důraz je zde na muziku a jejich nezaměnitelnou tvorbu, pro kterou je fanoušci milují od 90. let. Ti, kteří na nich vyrostli a prožívali tehdy svou pubertu či adolescentní léta, první experimenty s láskou, alkoholem a se životem vůbec, mají dnes krátce před čtyřicítkou, a o to raději se dnes sejdou v publiku a užijí si koncert kapely, jejíhož návratu jsme se dočkali právě včas.

Text: Milan Papežík, Zuzana Žáková
Foto: Milan Papežík

 

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace