Přejít na menu Přejít na obsah

Dreamland - Rozplývající se sen


Dreamland - Generation je plánovaným festivalem snů. Uskutečnit se má 13.3.2015 na brněnském výstavišti. Samotný podtitul festivalu napovídá: Live Your Dream. A opravdu to tak vypadá, že fanoušci mohou začít žít svůj sen.

Festival zaměřený na hit dnešní doby, za který je považován hudební žánr EDM, se měl původně konat v Praze. Místo konání však pořadatelé přesunuli do Brna sliboval headlinera z DjMag Top10. To zní opravdu skvěle, až na fakt, že toto jméno nebylo stále nikde zveřejněno. Mezi další účinkující na tomto In door festivalu se měli zařadit jména, která mají ve světě EDM velkou váhu. Showtek a Jordy Dazz byli dalším tahákem, který se nakonec rozplývá v prach. Bylo oznámeno managementem uvedených hvězd, že jejich vystoupení na tomto festivalu se ruší.

Záchranou tedy budiž holandský Don Diablo a belgický hardstyle DJ Coone. To nezní zase tak špatně, až na detail, kterým je prohlášení managementu obou DJs. Dle jejich vyjádření nevystoupí na tomto festivalu nikdo z uvedených. Tak tady už vzniká prostor pro pochyby. Bude se vůbec nějaký Dreamland v Brně konat? A pokud ano, kdo na něm bude opravdu vystupovat? Otázek se zde nabízí spousta a negativních ohlasu také přibývá. No posuďte sami a udělejte si střízlivý názor. Zakoupíte si lístek na festival, který slibuje zvučná jména EDM scény. Cena lístku neni zrovna nízká (990Kč) a spousta jich je již prodána. Máte tedy vstup na akci, ze které vystupující odpadají jako švestky.

Opět se potvrzuje, že hudební scéna u nás jde hodně špatným směrem. Neustále se klade důraz na to, jak z lidí vymámit co největší balík peněz. Propagace EDM Stars, které si za své vystoupení naúčtují balík, za který by se dali uspořádat minimálně dvě solidní a hlavně funkční párty v jiném duchu. Za podobné počiny byl pranýřován Aleš Bleha - promotér a duchovní otec legendárního festivalu Summer of Love. Je úplně jedno, jak to tenkrát ve skutečnosti bylo, ale hlavní zůstává fakt, že tento legendární promotér dokázal akci dotáhnout do konce. Ať už byl jako člověk mnohokrát odsouzen, tak práci odváděl srdcem. Dokud mohl svou práci dělat pro lidi a ze srdce, tak jeho činy nepostrádaly smysl. Dnes pod vidinou peněz zaniká původní myšlenka taneční scény.

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace