Přejít na menu Přejít na obsah

Druhý den Lovestream Festivalu exceloval Jason Derulo a dvě světová dýdžejská esa


Po tom, co se dělo první den na letišti ve Vajnorech, jsme se s nedočkavostí vrhli do druhého festivalového dne, který opět sliboval velká jména. Autor hitu Sofia Alvaro Soler, americká megahvězda Jason Derulo nebo Hardwell byli ty hlavní speciality na sobotním festivalovém menu. 

Hned na začátku sobotního dne velkou stage rozehřál slovenský rapper Majk Spirit. My jsme si však po náročném předešlém dni trochu přispali, dali si vynikající oběd (trocha reklamy a malý tip - restauraci Safari v Šamoríně, kde jsme si dali snad ty nejlepší hranolky s panenkou široko daleko, určitě vyzkoušejte, až pojedete kolem) a poté se vydali směr Vajnory. I druhý den byl příjezd na festival takřka bez problémů a auta se jen na pár minut zdržely na příjezdu kvůli kruhovému objezdu. Ano, nám Slovanům dělají kruhové objezdy už dlouhá léta problémy. 

Další mistrovský kousek se pořadatelům povedl v podobě kapely Kadebostany, šlo o další trefu do černého a velice povedený koncert s krásnou hudbou. Sami jsme od Kadebostany očekávali něco speciálního a ono se to opravdu stalo. Frontman a podivín Guillame de Kadebostany, který se také nechává titulovat prezidentem fiktivní republiky Kadebostán, působí v kapele v roli pomyslného DJe a roztleskávače. Je však také kapelním skladatelem a producentem. Dalšími členy jsou dva vokalisté a dva trumpetisté, jejichž trubky dodávaly hudbě netradiční, ale velice příjemnou atmosféru. Člověk by řekl, že jde okrajově o trochu pohřební hudbu doplněnou líbivými popěvky a naznačuje to i Guillame v názvu alba Play This at My Funerals, které vyšlo letos v červnu. Hlavní aktér se sice převážně držel v pozadí za svým dýdžejským pultem, ale několikrát vylezl také do popředí, aby diváky potěšil úsměvem a třpytem svého ikonického zlatého zubu. Melodie jsou převážně nostalgické a melancholické, plné emocí, do kterých se člověk ponoří až po krk. Především nás zaujaly známější písně Like A Dream, Mind If I Stay, cover od Beyoncé Crazy In Love nebo jejich nejpopulárnější Castle In The Snow. Po celou dobu jsme si hudbu Kadebostany skvěle vychutnávali, i když jsme se na chvíli šli projít po areálu. Ta hudební magie na vás prostě přeskočila i na tu dálku a nešla přeslechnout. Neustále vás rytmy držely v pozornosti a nemohli jste je dostat z hlavy. Přitom všechny písně byly zcela nevtíravé a nešlo o žádné klišé. Jedno z nejlepších vystoupení celého festivalu. Úžasný zážitek!

Trubky neustaly ani při vystoupení španělsko-německého populárního zpěváka Alvara Solera, který vystřihl set plný španělských rytmů, až nám to po chvíli připadlo, že zpívá neustále jednu a tu samou písničku. Tento náš pocit však zpěvák prolomil svými známějšími hity El Mismo Sol nebo La Cintura, několikrát se vrhl mezi diváky, aby jim podal ruce, a vše zakončil megahitem Sofia, který se na kanále YouTube blíží jedné miliardě zhlédnutí. Šlo o opravdu živou show a temperamentní Alvaro si přízeň jeho fanoušků patřičně užíval a rozdával se svým španělským temperamentem úsměvy na všechny strany. Po svém vystoupení neváhal a šel si užít zbytek festivalu do kotle mezi diváky. 

Nejlepší vystoupení večera za nás rozhodně předvedl fantastický Jason Derulo. Ten neskutečný příval energie, jakým rozpálil přítomné fanoušky, budeme vstřebávat ještě dlouho. Před začátkem koncertu nás zaujala krásně ozdobená stage, které dominovali dva panáci připomínající mimozemšťany (že by Jáson a argonauti...?). Jason se chvíli zdržel, a tak se před jeho vystoupením snažil fanoušky rozehřát DJ, který si sice svou show patřičně užíval. Opačně na tom byli netrpěliví fanoušci, kteří se nemohli dočkat show svého idola. Sotva Jason přiběhl na pódium, začalo se dít něco neskutečného. Scénu zaplnili tanečníci a Jason zvládal kromě fantastického zpěvu úžasné taneční kreace, krátké herecké etudy a hlavně dokázal přenést na diváky obrovské množství energie. Show byla propracovaná do posledního detailu, místy působila dokonce hodně peprně až pornograficky, Pan Zpěvák (ano, s čistým svědomím toto můžeme o Jasonovi prohlásit) solil do fanoušků hit za hitem a i zde se potvrdilo, že je to obrovský sympaťák, protože nešetřil vděčnými pohledy směrem k publiku a oči mu jen zářily. Pamatujeme si, kdy před pěti lety v rámci možností zachránil zrušenou show v Praze. Kvůli zřícenému pódiu sice v tehdejší Tipsport Areně nevystoupil, ale aby alespoň trochu potěšil své fanoušky, vystoupal na balkon a odtud zazpíval pár písní. Je to zkrátka borec a slova jako vděk nebo pokora mu nejsou cizí. Hity jako Wiggle, Trumpets, Want To Want Me, Swalla, Talk Dirty, Savage Love nebo Take You Dancing přece nemohou nechat nikoho chladným a Jason byl jeden ze dvou highlightů, při kterých se přítomné fanynky těšily na odhalenou vypracovanou postavu. Druhým takovým měl být totiž koncert Imagine Dragons a exhibicionismus frontmana Dana Reynoldse. A opravdu se fanynky přibližně v polovině vystoupení dočkaly obnaženého břicha plného pekáče buchet americké megastar. A samozřejmě se i po třetím dni dohadovaly, čí postava je lepší. Za naši reportérku Katku to je rozhodně ta Reynoldsova, ale oba pánové najednou by dle jejích slov také prý nebyli špatní. Jedinou vadu na kráse však vystoupení mělo. Je opravdu velká škoda, že Jason nebyl v programu prezentován jako headliner a jeho jméno bylo napsáno menším písmem, protože by si to opravdu tento americký sympaťák za své ikonické vystoupení zasloužil. 

Salvatore Ganacci je proslulý svými vystoupeními na významném belgickém festivalu Tomorrowland, obzvláště prapodivnými tanečními kreacemi. Dalo se tedy očekávat, že něco zvláštního a speciálního předvede i v Bratislavě. Ano, stalo se. A jeho show budila moře pozornosti. Neustále si česal své dlouhé vlasy a vousy, rozdával vtipné pohledy nebo střídal zpomalené pohyby s udiveným kukučem. Do své show jako rodák z Bosny a Hercegoviny zakomponoval také balkánské rytmy. 

Zlatým hřebem večera byl holandský DJ Hardwell a jeho show na nás dýchla pozitivní atmosférou. Hardwell všechna bavil svým úsměvem a gesty. Hned na první chvíli bylo poznat, že se nebere vážně jako jeho holandský kolega Martin Garrix, který sice propařil celý set, ale úsměv nebo emoci byste z něj dolovali jen stěží. Ne, že by Martin Garrix s publikem nekomunikoval, ale z Hardwella byla cítit větší přívětivost. Po skončení headlinera na hlavní stage ještě všechny čekala pařba do brzkých ranních hodin ve stanu Ministry of Fun Stage. 

 

Druhý den festivalu mohli někteří považovat za ten nejslabší, ale my s klidem můžeme říct, že se naprosto vyrovnal jak tomu předchozímu, tak i tomu následujícímu dni. Nabídl totiž několik překvapení. A o tom Lovestream přece je!

Text: Milan Papežík, Kateřina Kašáková
Foto: Milan Papežík

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace