Přejít na menu Přejít na obsah

Dvoudenní oslava třicátin radia Haná přilákala na Korunní pevnůstku návštěvníky všech generací


O víkendu ožila Korunní pevnůstka dětskými úsměvy a nadšením dospělejších diváků, které potěšil bohatý hudební program. Probíhala tam totiž oslava třicátého jubilea radia Haná spojená s pálením čarodějnic a slavností 1. máje. Hudební scéna se samozřejmě zaměřila na koncerty, které na místě po oba dny probíhaly.

Od sobotního poledne až do nedělního brzkého večera prošly Korunní pevnůstkou tisíce návštevníků, od malých až po velké. Pro děti byla nachystána spousta atrakcí, diskotéka s moderátory, jízda na ponících nebo malování na obličej. Ti odvážnější jedinci se mohli vyfotit s čarodějnicí, která naháněla hrůzu i otrlým dospělým. Nechybělo ani pestré občerstvení všeho druhu.

První den na velké stagi vystoupila skupina The Addams Sisters, která se v roce 2020 stala objevem radia Haná, nebo šumperská kapela Trocha Klidu. Na malé stagi před zapálenou vatrou
jsme mohli zhlésnout bubenickou show Jumping Drums. Nejočekávanějším programem večera byl však koncert slovenské populární kapely No Name, který začal přesně ve 21 hodin. Chalani zazpívali snad všechny velké hity kapely, která na hudební scéně působí už od roku 1996. Došlo tak na písně Žily, Prvá, Na, na, naaa, Ty a tvoja sestra nebo nejnovější Elity. Jde vidět, že i po dlouhých letech má kapela No Name svým posluchačům co nabídnout a dokáže překvapit novou image svých písní. Námi dvě první jmenované písně byly pro naši redakci vždy jasná topka. Ale právě nová píseň Elity má obrovsky našlápnuto stát se novou hymnou kapely, neboť je v této době velice nadčasová.

Během večera Igor několikrát popřál radiu Haná k jeho jubileu a vyzdvihl perfektní letitou spolupráci, kdy podotkl, že dobré přátelství vzniká právě na základě dobré spolupráce. A rádio Haná vždy splnilo vše slíbené. Jmenovitě poděkoval programovému řediteli Marku Bergerovi za dlouholetou spolupráci a zařazení songů No Name do éteru jednoho z nejposlouchanějších rádií na Moravě. Po skončení koncertu No Name byl celý večer zakončen parádním ohňostrojem.

Program druhého dne s májovou slavností začal už po 10. hodině ráno a na velké stagi mimo jiné vystoupil zpěvák Voxel nebo kapela O5 a Radeček, která společně s moderátory a vedením pokřtila logo nového radia Metropole. To začné své vysílání symbolicky 7. května 2022, tedy přesně 30 let od prvního vysílání radia Haná. Dvoudenní program zakončil svým koncertem zpěvák Janek Ledecký s kapelou a zazpíval jak hity ze své pěvecké kariéry, tak i z jeho muzikálové tvorby.

Musíme se pochlubit, že nám udělalo velkou radost, že jsme opět po delší době potkali naše staré známé se stánkem s gruzinskými pirohy, se kterým jsme se posledních pár let setkávali na největších festivalech. Pokud je na kterékoliv akci uvidíte, neváhejte a ochutnejte. Vřele doporučujeme masové nebo nivové. Člověk si pochutná za rozumnou cenu a pozná jinou kulturu.

Byla to velice povedená akce a my přejeme radiu Haná další desítky let úspěšného působení v rádiovém éteru a nespočet takto povedených akcí. Tou další bude Objev roku, o které vás budeme brzy informovat.

Text: Milan Papežík, Tomáš Fojtík
Foto: Milan Papežík, archiv radia Haná

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace