Přejít na menu Přejít na obsah

Eddie Stoilow přešli na češtinu v singlu Nejdál

6. 1. 2024

Redakce Novinky

Pop rocková kapela Eddie Stoilow brázdí tuzemské hudební pole už řádku let. Všichni byli ale zvyklí, že písně mají v jazyce anglickém. Nastala změna. Nejnovější singl Nejdál je totiž v češtině.

Fanoušci kapely Eddie Stoilow, kteří zavítali na výroční koncert do Lucerna music baru v Praze, měli exkluzivní čest singl Nejdál slyšet jako první. Nyní skupina představila také videoklip, který se natáčel v resortu v Jablonném v Podještědí. A videoklip zahajuje záběr z dronu. Předkládá tak, že se vše natáčelo nejmodernější videotechnikou, kterou režíroval talentovaný Paul Wurcel.

Další dekádu kapely Eddie Stoilow zahájili videoklipem plným depresí. Sestava kolem Honzy Žampy tím chce také poukázat na vzrůstající problémy při těžkých situacích, kdy člověk sáhne po alkoholu, nebo něčem ještě zákeřnějším.

„Chtěli jsme znázornit dopady toho, když se problémy řeší alkoholem, nebo jinými návykovými látkami,“ prozradil frontman kapely Honza Žampa. „Sám o tom vím ze své minulosti,“ prozradil ještě.

Kapela se přes dvacet let úspěšně snažila nezpívat v češtině. „Vyhýbal jsem se tomu hlavně proto, že jsem vyrůstal v zahraničí,“ potvrzuje zpěvák a frontman Eddie Stoilow.

Čas na rodný jazyk údajně nastal právě teď. „Baví mne, že mizí jazyková bariéra, navíc jsem zjistil, že i v češtině své pocity dokáži vyjádřit,“ dodal Žampa.

Text: Vlastimil Blažek, Eddie Stoilow

Foto: Eddie Stoilow

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace