Přejít na menu Přejít na obsah

Exkluzivní rozhovor z Colours Of Ostrava: Rebecca a Megan z Larkin Poe jsou závislé na českých vaflích


Poslední den Colours Of Ostrava jsem kolem poledne dostal příjemnou zprávu. Na rozhovor si rádi udělají čas dva interpreti, kteří tentýž den vystoupí na jednom z hlavních pódií. A jedním z nich byla skvělá sesterská kapela Larkin Poe z Nashvillu v Tennessee.

A tak zatímco svou show dohrávala řecká zpěvačka Marina Satti, se kterou jsem se měl za pár minut také setkat, čekal jsem v backstage, až si mě holky z Larkin Poe zavolají. Byl jsem usazen na pohodlné kožené sedačky před velkým stanem se šatnami a vyčkával jsem. Po patnácti minutách to přišlo, a najednou jsem stál tváří v tvář dvěma sympatickým mladým dámám, Rebecce a Megan Lovell. Dívky mě srdečně přivítaly a působily velice příjemným a klidným dojmem. To jsme však ještě nevěděli, jaké dračice vtrhnou na Liberty stage o čtyři hodiny později.

Protože dívky poskytovaly ještě jeden rozhovor před námi, nechtěl jsem je dlouho zdržovat a pojali jsme společný rozhovor bleskovou formou. Vlastně jsem se ptal na obligátní otázky, které souvisejí s dobou, a dívky se navzájem doplňovaly.

Není to váš první český koncert, vystupovaly jste už i v Praze. Jak vnímáte české publikum a jeho energii? Říká se, že čeští fanoušci, spolu s polskými, jsou jedni z nejhlasitějších na světě.
Hahaha. (smích)

Jak vnímáte přímo tu českou energii?
Uuuu! Fakt super. Z publika jde skvělá energie. České koncerty si vždy fakt užíváme a pokaždé jsme byly v Praze moc spokojené.

To jsme hovořili o koncertech v Praze v klubech - a teď jsme na festivalu, to je vaše první festivalové vystoupení u nás, že?
Ano, první.

A možná budete překvapené, ale toto je rovnou jeden z našich nejlepších festivalů.
Hurá! Máme štěstí!

V Česku se nabízí jedná obligátní otázka - jestlipak už jste ochutnaly české pivo?
Ne, české pivo jsme ještě neměly. Ale daly jsme si...je to něco jako vafle, s lískooříškovým krémem - a jsme na tom teď úplně závislé. Je to výborné!

Jasně. České pivo si určitě musíte dát! Je to nejlepší pivo na světě, a to je prostě fakt.
Tak jo, vyzkoušíme! OK.

Máme teď po covidovém období. Jak to ovlivnilo vaši hudbu a byznys? Vnímáte nějaké změny? Třeba i v návštěvnosti koncertů, chování fanoušků na koncertech. Necítíte změnu v tom, že jsou fanoušci v globále trochu klidnější?
Je pravda, že lidé si musejí nejdřív pomalu zase zvyknout být spolu, zejména být tak blízko vedle sebe; zvykají si znovu zase chodit na koncerty...

Ano; dříve se lidé mačkali pod pódiem, dnes stojí o kousek dál a jen se dívají, jako by se báli... Ale jak toto období to ovlivnilo přímo vaši hudbu? Protože vy jste tuto dobu využily zdárně - vydaly jste tři desky během těchto dvou let, že?
Ano, bylo pro nás velmi důležité zůstat v pracovním procesu, dělat na něčem, na nějakých projektech. A myslím, že jsme i prohloubily náš vzájemný vztah: dělaly jsme hodně livestreamů, hodně akustických představení, jen moje sestra a já. A byla to zajímavá zkušenost, i přes ty těžké podmínky, které nás a celý svět obklopovaly.

Děkuji za váš čas a hodně štěstí během koncertu a ať je vaše publikum hodně hlučné.
Haha. Také moc děkujeme.

Text: Milan Papežík
Foto: Milan Papežík

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace