Přejít na menu Přejít na obsah

Fingers Up bourá festivalové stereotypy, nabídne nevšední zážitky

14. 7. 2015

Redakce Novinky

Český Fingers Up touží po změnách tuzemské festivalové scény. Jeho cílem je, aby si návštěvník pod pojmem festival nepředstavoval jen kvalitní hudbu, ale také příjemnou atmosféru, odreagování, jedinečné zážitky a zkušenosti. Co to ale všechno znamená?

“Za čtyři uplynulé ročníky jsme získali velmi cenné zkušenosti, na jejichž základě se pokusíme uspořádat přelomový festivalový ročník. Jsme přesvědčeni, že festival není jen o hudbě, ale také o skutečně nových a netradičních zážitcích, objevování a emocích. Rozhodli jsme se udělat maximum, aby zrovna náš festival byl tím, z kterého se vám jednoduše nebude chtít zpět domů.” říká Petr Elgner, jeden z pořadatelů festivalu.

Koncept festivalu Fingers Up je tedy postavený na zážitcích, emocích, stylu a objevování. Po celý průběh festivalu, a to i během dopoledne, si může návštěvník užívat zábavy v podobě sportu, odpočinku, skvělého jídla, umění, workshopů s kapelami nebo debaty s významnými osobnostmi napříč obory. Toto a mnohem více bude rozděleno do jednotlivých zón. Budou jimi Art, Fashion, Gastro a Sport.

V mohelnickém Morava campu nebudou chybět ani nevšední aktivity, jako je longboard, slackline, bumper ball, bazén s Dj’s nebo třeba ranní rozcvička. Součástí festivalu bude také zóna s názvem Gastro, která nabídne jídlo i pití vysoké kvality. Na výběr bude vše od masitých specialit až po vegetariánské a veganské pokrmy. K pití si návštěvník vychutná domácí limonády, alkoholické i nealkoholické nápoje, a také kvalitní kávu, o kterou se postará známý podnik SKØG Urban Hub. To vše si budete moci vychutnat během zajímavého cestopisu nebo workshopů.

Festival nabízí možnost výběru i v případě ubytování. Vybrat si můžete z klasického stanového městečka, takzvaného Quiet campu, ve kterém bude větší klid, chatek, nebo i motelu. Na výběr bude i v oblasti hygieny. Můžete využít často proklínané festivalové toalety a nebo ty klasické. Nespočet dalších výhod a zážitků Fingers Up představuje postupně na svém Facebooku.

Fingers Up klade důraz jak na zážitky, tak na kvalitní hudbu. Proto se návštěvníci můžou těšit na britské The Wombats, dánskou zpěvačku MØ, rockové Kensington (NL) nebo indie rockery Bilderbuch z Rakouska. Česká scéna bude mít zastoupení v podobě pop-punkových Rybiček 48, ikonické Vypsané fixy nebo kapely O5&Radeček. Kompletní line-up a více informací o zážitcích naleznete na proc.fingersup.cz, nebo na www.fingerup.cz.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace