Přejít na menu Přejít na obsah

Franz Ferdinand lákají na nové album druhým singlem Feel The Love Go

11. 1. 2018

Redakce Novinky

Zapomeňte na vše, co víte o Franz Ferdinand. Album Always Ascending bude jakýmsi jejich znovuzrozením a triumfálním návratem jedné z nejpopulárnějších skotských kapel. Franz Ferdinand jsou zde s novými nápady a skvělými hudebními experimenty! 

Po prvním singlu Always Ascending nyní Franz Ferdinand představuji další, skvělý Feel The Love Go:

“Chtěli jsme, aby ta deska nezněla jako nic z toho, co jsme kdy natočili,” tvrdí skupina a první skladba alba v éteru jim dala za pravdu. 

Franz Ferdinand jsou pořádně nastartovaní, přestože došlo v kapele k jedné změně - kytarista Nick McCarthy loni skupinu opustil, aby se mohl věnovat své rodině, a nahradil ho Julian Corrie, milovaná osobnost hudební scény v Glasgow. Ten tak doplnil stálé členy Alexe Kapranose, Boba Hardyho a Paula Thomsona.

Nové album vychází 9. února 2018 a produkoval ho Philippe Zdar (Cassius, Phoenix, Beastie Boys).

“S Philippem jsme už dlouho chtěli spolupracovat.” řekl Alex. “Když jsme spolu mluvili naposledy, nahrával s Beastie Boys. Poprosil jsem šéfa labelu Domino Laurence Bella a manažera Cerne Canninga, aby nás dali dohromady a oni nám říkali, že on je takovou hádankou, že ho nikdo nenajde, že může být na Ibize, nebo v Paříži, že prostě nemají ani tušení, jak ho najít. Ale pak jsem si vzpomněl, že mám jeho číslo, tak jsem mu poslal smsku, že si myslím, že spolu natočíme skvělé album, a on hned odpověděl, že do toho jde.”

“S Philippem byla nádherná spolupráce. Chápe, co je v emocích důležité, v emocích, které inspirovaly skladbu, a v emocích, které ta skladba ve vás vyvolává, když ji posloucháte. To je důležité. Odtud všechno pochází: zvuk, provedení, tempo, instrumentace, jak daleko stojíte od mikrofonu… prostě všechno.”

Album se míchalo v Philippově studiu Motorbass v Paříži, nahrálo se během dvou týdnů ve studiu RAK a skladby na něj vznikaly během minulého roku na západě Skotska.

“Bydleli jsme spolu na jednom místě. My a pes. Bylo to opuštěné místo, a to jsme potřebovali. My jsme nedělali jenom LP. My jsme vytvářeli kapelu. Sound. Vesmír. Začali jsme od nuly: bez žádného očekávání. Bylo to osvobozující. Od nuly jsme si vytvořili nový vesmír, který můžeme zabydlet.”

Franz Ferdinand natočili desku, která vás zasáhne nejdřív do srdce a pak do mozku. Je to zvuk pařížských nocí, italského vozu, který sviští po dálnici, pocit radostné euforie…. Do téhle desky se zkrátka zamilujete.

Album Always Ascending vychází v pátek 9. února 2018.

Pražský koncert ve Foru Karlín se koná 9. března 2018.

Vstupenky v ceně 990 Kč jsou k dispozici v předprodejních sítích Ticketpro www.ticketpro.cz  a GoOut www.goout.cz

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace