Přejít na menu Přejít na obsah

„Fucking“ Korn rozbili Prahu

31. 3. 2017

Skuli Reporty

Třináctá zastávka, z celkem šestnácti plánovaných letošního tour, zavedla americké nu-metalisty Korn do Prahy. Ti k nám ostatně jezdí relativně často, naposled například na loňský Aerodrome Festival, a vždy se těší obrovské oblibě. Nejinak tomu bylo i ve čtvrtek večer.

Jako pokaždé, když se koná nějaká větší akce podobného rázu, všude po Praze se od odpoledne trousili lidé v sympatických metalových trikách a jejich koncentrace se značně zhušťovala tím více, čím blíže byli Fóru Karlín. To dává smysl, protože právě to tento skvělý trojkoncert hostilo. Zajímavé místo. Je známé svou skvělou akustikou a doposud všechny akce, které jsem tam měla možnost navštívit, ji vskutku měly. Bohužel „zlometal“ byl už asi trochu příliš a zvuk se celkem tříštil. Nikomu to ale nijak zvlášť nevadilo.

Už první kapela večera, američtí Hell Yeah, celkem přiváděla lid do varu. Karlín se pomalu plnil. Před osmou nastoupili metal/deathcoroví Heaven Shell Burn. Asi nejtvrdší kapela večera a přitom zpěvák, ve své červené košili a seriozním účesu, vypadal, že právě přišel z kanceláře. Hudba už tak klidná a seriozní nebyla. A to je dobře. Nutno uznat, že předkapely byly velmi slušně zvoleny.

A pak to přišlo. Respektive zvukovka a chystání stage. Jak někdo trefně poznamenal na facebooku: „Legendární kapelu poznáte tak, že už samotný stojan na mikrofon sklízí při přinesení bouřlivý aplaus.“. Nunto říct, že ten, kteří mají Korn je jedinečný, takže samozřejmě nesměl chybět. A kolem deváte vešli na podium i samotní chlapci. Vše odpálili Right now a začala tak hodinu a půl trvající numetalová smršť. Na to, že je tour částečně promem k nové desce The Serenity of Suffering, z ní příliš mnoho ukázek nezaznělo – pouze Insane a Rotting in Vain. Myslím ale, že nikomu nevadilo, že Korn vsadili spíše na staré osvědčené fláky jako Blind, Somebody Someone či Falling Away From Me a Freak on a Leash jako přídavek (kompletní setlist pod článkem). Došlo také na Jonathanovy klasické skotské dudy na úvodu Shoots and Ladders a též na působivé sólo na bicí, které Ray vystřihl vskutku ukázkově.

Celkově byl koncert sic relativně krátký, ale o to výživnější. Doufejme tedy, že intenzita, s jakou k nám Korn jezdí nebude klesat a můžeme se brzo těšit zas.

 

Playlist:

  1. Right now

  2. Here to Stay

  3. Rotting in Vain

  4. Somebody Someone

  5. Word up!

  6. Coming Undone + We will rock U

  7. Insane

  8. Y'All Want a Single

  9. Make Me Bad

  10. Shoots and Ladders + Metallica

  11. sólo na bicí

  12. Blind

  13. Twist

  14. Good God

  15. Falling Away From Me

  16. Freak on a Leash

 

 

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace