Přejít na menu Přejít na obsah

Garfunkel and Oates: svatby gayů a sex s kachnami


Někdo marně přemýšlí, jak vyslovit ona dvě jména z titulku, jinému však už při jejich spatření začínají cukat koutky. Zvláště pokud jste viděli videoklip k písni The Loophole zveřejněný v červnu roku 2013, musí vás Garfunkel a Oates doslova praštit do očí. Ať tak či onak, chcete-li se dovědět, co má tato dvojice křehkých dívek z LA společného se svatbami homosexuálů a zoofilií, je následující článek to pravé ořechové.

Garfunkel a Oates je komediální folkové duo sestávající z vysoké plavovlasé Riki Lindome (Garfunkel) a o něco menší tmavovlásky s civilním jménem Kate Micucci (Oates). Dívky se seznámily v new yorském improvizačním divadle a záhy zjistily, že jim to spolu parádně klape. V roce 2009 začaly společně skládat, hrát a zpívat a hudební nadšení se jich drží doteď. Ve svých písních s nadhledem komentují, co je zrovna napadne, od domýšlivosti těhotných žen a hloupých cliché, která říkají, přes užívání marihuany až po fakt, že si mnoho mladých američanek křesťanského vyznání uchovává vaginální panenství, ale běžně provozují anální sex, který není v Bibli přímo zakázán.

https://www.youtube.com/watch?v=CRm1yqSmsGY

Weed Card, v hlavní roli marihuana. Pokud není angličtina vaším šálkem kávy, HS doporučuje najít a přeložit text. Stojí za to.

Garfunkel a Oates nemají strach mluvit (tedy zpívat, abychom byli přesní) a pro sprosté slovo nikdy nechodí daleko. Jejich texty nepostrádají humor a stejně tak videa k songům, zvláště pak ta novější, jsou veselá a atraktivní. To dokládá i fakt, že například klip k již zmiňované písni The Loophole, jež si bere na mušku mladé křesťanky, vidělo už více jak 4 800 000 uživatelů You Tube. Obě hlavní protagonistky jsou původem herečky a ani jedna se nebojí udělat si ze sebe legraci a pořádně si při natáčení protáhnout mimické svaly. Postava Krista, který na kolečkových bruslých ladně krouží mezi vystrčenými dívčími půlkami, pak ukazuje, že to obě slečny myslí vážně – aspoň co se humoru a kontroverze týče.

Nejen The Loophole však stojí za povšimnutí: konečně se dostáváme ke slibované písni s provokativním názvem Sex with Ducks, v překladu „sex s kachnami“. Inspirací k jejímu napsání byl (aspoň podle Garfunkel a Oates) výrok konzervativního evangelisty Pata Robertsona, který prohlásil, že legalizace svazku dvou mužů povede časem k legalizaci podobných věcí, jako je sex s kachnami. Podle dohledatelných zdrojů to sice tak úplně nesedí a autorem citátu byl ve skutečnosti Bill O'Reilly, to ale není tak docela naše starost. Důležité je, že tato hláška posloužila k vytvoření vtipné písně, v níž americké duo v plavkách a ve vaně plné koupacích kačenek opěvuje intimní hrátky s kachnami a s hranou nevinností je staví na stejnou úroveň s homosexuálními svazky. Pokud máte po zhlédnutí chuť prospěvovat si na veřejnosti provokoativní text, nejste sami.

https://www.youtube.com/watch?v=xc8l6X89GlU

V současné době má dvojice na kontě čtyři alba, z nichž poslední s názvem Slippery when moist vyšlo v roce 2012. Za povšimnutí zde stojí třeba sympatická Save the Rich anebo veselá I Don't Know Who You Are o hloupé situaci, která vznikne, když vás na ulici pozdraví někdo, koho zaboha nemůžete poznat, ať se snažíte sebevíc. Garfunkel a Oates, jejichž autorská hudba se objevila například v epizodě seriálu The Big Bang Theory (Teorie velkého třesku), mají podle všeho ještě co nabídnout. O těch nejžhavějších novinkách nezapomínají pravidelně informovat na svém webu garfunkelandoates.com, který je doslova přeplněn příspěvky zahrnujícími celou škálu projektů, jež má autorská dvojice na svědomí. O své fanoušky, kteří je mohou následovat jak na Facebooku, tak na Twitteru či Instagramu, totiž rozhodně nehodlají přijít. Co myslíte – jdou na to mladé američanky tou správnou cestou? Nebo je to na vás už trochu moc...?

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace