Přejít na menu Přejít na obsah

Glenn Hughes zahrál v olomouckém S-Klubu pecky z alba Burn


Úterý 27. června bylo přímo svátkem pro všechny fanoušky Glenna Hughese a kapely Deep Purple. Legendární hudebník zavítal do Olomouce, aby se svou kapelou připomněl album Burn, od jehož vydání uplynulo neskutečných 50 let. Tehdy Hudges v kapele Deep Purple působil po boku zpěváka Davida Coverdala. 

Hudebník vystoupil ve zcela zaplněném olomouckém S-Klubu a již od prvního okamžiku byl prostředím i fanoušky zcela nadšen. Proč by také ne? I když se ozývalo pár nespokojených kritik k výběru klubu s tím, že by byla vhodná prostornější lokace, pořadatelé se přímo trefili do černého. Klub je vybaven prvotřídní technikou a světelným parkem, jež umožňují divákům užít si naplno právě to poselství, které chtějí hudebníci svému obecenstvu sdělit. Volba většího klubu nebo dokonce sportovní haly by tedy celou tuto báječnou atmosféru úplně zabila. 

Celkem jsme mohli slyšet 7 songů jako například Stormbringer, Sail Away, Mistreated nebo Highway Star. K tomu Glenn přidal dva přídavky, z nichž celý koncertní set byl zakončen hitem Burn. Hrál ta bezmála 1,5 hodiny. Chválou a nadšením nešetřili ani členové kapely, se kterými jsme měli možnost po koncertě prohodit pár slov. Dle jejich vyjádření byl nadšený i Glenn. O něco málo nadšení pak byli fanoušci, včetně našeho kolegy - vozíčkáře Tomáše, kteří čekali přes hodinu za šatnou klubu a i kapela jim přislíbila, že je Glenn v dobrém rozmaru, že určitě nebude problém se s ním setkat. Glenn ale bohužel udělal manévr a proplul zadním vchodem přímo do auta. Dá se však pochopit, že byl po koncertě unavený a v jeho věku se není čemu divit. I v jeho 71 letech však předvedl úctyhodný výkon. Jen škoda, že nechal bez výsledku čekat vozíčkáře, o kterém dopředu věděl. 

Text: Milan Papežík, Tomáš Fojtík
Foto: Milan Papežík

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace