Přejít na menu Přejít na obsah

HARLEJ oslavil svoje dvacetiny ve vyprodané Lucerně se svými hosty - Vláďou Šafránkem, Honzou Toužimským, Otou Herešem a Otou Váňou.


Lucerna praskající ve švech; tak asi takhle by se mohla jmenovat včerejší vyprodaná Lucerna, když právě tady oslavovala skupina Harlej dvacáté výročí od svého vzniku se svými hosty - a že jich nebylo málo! Hlavním hostem večera byl jeden z bývalých členů Vláďa Šafránek (Walda Gang). Mezi dalšími hosty se na pódiu po boku kapely ukázala další jména z české hudební scény a to konkrétně Honza Toužimský (Arakain), Ota Váňa (Kabát) a Ota Hereš (Alkehol).


© Nicola Bernardová | celé album ZDE

Krátce před sedmou hodinou byli do Lucerny vpuštěni první nadšení fanoušci, kteří už od hlavního vchodu do Velkého sálu nabrali vražedné tempo a prali se "hlava nehlava" o místa v nejpřednějších příčkách pódia. Přestože zbývalo něco málo přes hodinku a půl do začátku koncertu, fanoušci byli trpělivý a natěšeně čekali na zahájení koncertního turné „Výroční turné Harlej 20 let, aneb Tak tady máš Bože co jsi chtěl!“ které včera večer vygradovalo v pražské Lucerně.

Koncert do té pravé přátelské a taneční atmosféry uvítala první písnička "Zfetovanej". V playlistu nechyběly ani písničky jako například Jůlie, Na prodej, Zemětřesení, Balada, Velbloud [...]. Po zahájení uvítal frontman kapely na pódium jejich prvního hosta - Honzu Toužimského, se kterým v duetu odzpívali píseň "Katalog". Ta byla před samotným koncertem recesisticky kmotrem a prvním hostem večera Honzou Toužimským pokřtěna a přejmenována na "Kalendář".. :)



Po prvním hostování zazněla písnička "Velbloud", po které byl na pódium vyzván další a zároveň hlavní host večera - Vláďa Šafránek. Ten své pozvání uvítal hitem "Toník a Vládík". Nechyběly ani písničky jako například Jalovec, Italská, Zrzavá, Tak jdem dál a s fanoušky se na nedlouho rozloučil písničkou "Odcházím", kterou zazpíval se současným zpěvákem skupiny - Tomášem Hrbáčkem.




V playlistu se objevila i nejnovější písnička "Kulisácká" z posledního alba "Na prodej". Právě klip k této písni zachycuje atmosféru výročního koncertu, který se konal v amfiteátru v Plzni. Tam přišlo "Hárlejáky" podpořit přes dva a půl tisíce fanoušků!

 


Třetím hostem tohoto galavečera byl Ota Hereš, který společně s Hárlejáky odehrál a odzpíval písničku "Abstinent".. Ota Hereš společně s Vítkem Fialou odehráli i "Jalovec" a zahráli tak v původním obsazení. Dále následovaly Piliny, Královna noci, Pověste ho vejš, Proč pocit mám, Proměna [...]. Koncert byl zakončený písničkou "Harlej Krišna" a v následujícím přídavku, během kterého zazněla písnička "Vostuda" byl na pódium vyzván poslední host večera - Ota Váňa a písnička "Optimistická".




Tento playlist ukončil nejočekávanější hit "Svařák", během kterého byli na pódiu jak Hárlejáci, tak i jejich hosté. Během posledních minut galavečera došlo i na speciální efekty, kdy bylo do vyprodané Lucerny obrovskými děly "vyfouknuto" několik tisíc barevných konfet. Kluci po společném focení ukončili koncert a rozloučili se s fanoušky pozvánkou na jejich autogramiádu, která se konala ihned po koncertě.


© Josef Beník

Letošní dvacetileté výročí oslavil Harlej sérií 11 koncertů a na další 3 koncerty se stále můžete těšit. „Výroční turné Harlej 20 let, aneb Tak tady máš bože co jsi chtěl“ začalo 6. listopadu v Herálci a tato pekelná pětice navštíví ještě tři místa napříč Čekou republikou - Stříbro (11. 12.), Holýšov (25. 12) a Strakonice (26. 12.). „Máme skvěle postavený program a fanoušci se hodně dobře baví. Máme z toho velkou radost," zdůrazňuje frontman Tomáš Hrbáček. "Myslím, že to bude hodně prima Mikulášská!" dodává další ze členů.

Za svou dvacetiletou kariéru má tato punk rocková pětka, pocházející jak z Prahy ale i z Plzně a Mladé Boleslavi, na kontě 11 řadových alb, 1 Best Of album a 1 DVD, které bylo oceněno Zlatou deskou. K úspěšným prodejům hudebních nahrávek přidává kapela i skoro 1000 odehraných koncertů nejen v Čechách a na Moravě, ale i na Slovensku. Kapela si udělala i koncertní výlet do USA a zcela právem patří k pravidelným headlinerům tuzemských velkých festivalů. Po včerejším úspěchu se na jejich bohaté konto přidává i VYPRODANÁ Lucerna!

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace