Přejít na menu Přejít na obsah

Harlej v Třebíči déšť nakonec úplně nevypláchl


V pátek 10. 7. uzavřela Hudební scéna svůj vytížený koncertní den v Třebíči na vystoupení kapely Harlej. Kapela zahrála v rámci současné koncertní řady Castle Open Air pořádané agenturou Yashica Events.


Předkapela Gender Question: je vidět, že je to baví

Je sympatické, že jako předkapela dostala prostor regionální, a navíc mladá skupina – Gender Question. Kluci jsou zatím na začátku své hudební dráhy, ale je na nich vidět, že to opravdu dělají pro radost a že je to baví. Na začátku vystoupení měli určitý svůj rituál, což nás také zaujalo.


Déšť kazil zvukovou zkoušku

Při zvukové zkoušce Harleje začalo pršet a déšť se stupňoval tak, až se pod pódiem skutečně nedalo vydržet a pár lidí opustilo své pracně vydobyté pozice. O to hůř, že déšť přicházel zrovna ze strany, kde stálo pódium. Organizátoři se snažili návštěvníkům pomoct aspoň plachtou proti dešti, ale přišel silný vítr a plachta se poroučela. Kam se tedy schovat? Takových míst nebylo v areálu mnoho, ale pořadatelé později přislíbili na Facebooku přidání stanu na příštích akcích.


Spousta hitů hned zkraje

Radši jsme tedy na chvíli odjeli do sucha. Po půlhodině přestalo pršet, zvuková zkouška mohla být dokončena a koncert mohl začít. Harlej otevřeli set jednou ze svých klasik – Zfetovanej, a nezapomněli ani na další známé písně – Přirození, Strážní andělé, a nejnovější Tráva. Možná také uvažovali nad rozmary počasí, které může koncert kdykoli přerušit, a o to větší hitovky se snažili dostat do svého setu hned zkraje.


Šel bych znovu

Jsa spíše fanouškem jiných žánrů, nečekal jsem, že mě koncert tak nadchne. Byl jsem ale příjemně překvapen tím, jaká energie z pódia šla. Škoda jen toho deště, určitě bych si nenechal ujít další jejich koncert. Budu mít ale příležitost – Yashica Events vydala právě prohlášení, že Harlej opět vystoupí v Třebíči – 12. března 2021 v klubu Roxy, a ti, kdo byli v pátek na koncertě, budou mít zvýhodněné vstupné. Budu se těšit.


Text: Nico Moro, Sylva Kaplanová

Foto: Nico Moro

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace