Přejít na menu Přejít na obsah

Hollywood Undead a Icon For Hire rozpoutali v Praze pekelné inferno


Václavské náměstí, 18. Listopadu. Od velkého sálu Lucerny se linou davy lidí. Zdá se, jakoby studenti chtěli rozpoutat revoluci, zdání ale klame – všichni nedočkavě čekají na fenomén jménem Hollywood Undead, který přijel do Česka vůbec poprvé. Zájem byl tak veliký, že organizátoři museli nakonec přesunout akci z Roxy do prostornější Lucerny.

S Plzničkou v ruce, i my s kolegou se tedy s chutí vrháme do útrob velkého sálu Lucerny, jež se rázem pod návalem příchozích už nezdá tak ohromná. Někteří, jako my, vyrostli ještě asi na Hromkočkách, většina příchozích však už asi na Haně Montáně. To však ale vůbec nevadí, protože všichni jsme moc dobře věděli, jak pokračuje text Everywhere I go b... :) To také, mimochodem, začal ještě před zahájením večera postávající dav spontánně hromadně zpívat. Již před koncertem zde byla opravdu příjemná atmosféra. Černá barva triček samozřejmě tvrdě převahovala, jak se patří. Sem tam byla vidět i vlajka nebo častěji tématické masky. No prostě samí sympatičtí lidé. Začíná to vypadat na parádní večer.

K udivení mnoha příchozích začal hned ten pravý kotel s úderem deváté hodiny večerní. Icon For Hire se dostavili na pódium. Musím říct, že vývoj této skupiny sleduji již poslední dva roky a narozdíl od ostatních vidím pro ně velkou budoucnost. To ovšem předevčírem dokázali nejen mě, ale všem přítomným. Podmanivou atmosféru vytvořila vokalistka Ariel již svým vstupem na pódium, kdy si na úvod vystřihla solo rap.  Již v druhém songu jsme byli vyzváni i do circle pitu. To bohužel vyznavači Hany Montány asi neznají, ale nevadí, potlesk a nadšení si alespoň Ariel získala.

Vrcholem koncertu byla až přehnaně známá cover verze Can`t Hold Us od Mackelmore. To už nebyly ve vzduchu jen ruce, ale i kelímky a lidé tančili co to šlo i nešlo. Celkově Icon For Hire zvládli roli předkapely na jedničku. Nikdo z kapely neměl žádné poznámky na účet Hollywoodu, jak už to u předkapel běžně bývá. Jaká to profesionalita! Jediným problémem byly trochu špatně ozvučené kytary, ale i to se dalo snadno omluvit s ohledem na prostory a navíc, alespoň jsme tak lépe slyšeli pohlednou zpěvačku. :) Jediná opravdová výčitka by mohla být jen délka setu, která byla bohužel jen něco málo přes 30 minut. Kolikrát se vám ale stane, že byste rádi slyšeli předkapelu víc než je nutné?

Vyjádření Icon For Hire: Tahhle šňůra byla naplněna tak úžasnými zážitky! Děkujeme vám Ikoňáci, díky vám můžeme dělat to, co milujem.

No a pak to začalo. Hollywood Undead úspěšně přeměnili velký sál Lucerny v pekelné inferno, kde se ve vlastních šťávách pekli všichni hříšníci.  Celý nástup kapely v maskách se skvělým úvodním songem Undead (jak jinak?) umocnil pocity anonymity, síly až respektu ze strany příchozích. Následuje tvrdší Been To Hell. Po té si kapela již sundává masky, škoda. Nevadí. Začíná totiž taneční show roku. Při další skladbě, Kill Everone, nejenže celý sál zpívá s Dannym, ale hlavně tančí hlava nehlava.

Když HU začali sázet ty pravé párty songy jako California, fakt jsem se bál, že lidé z balkónků nad námi začnou házet šipky dolů. Kyslík nebo snad suché oblečení již byli dávno minulostí a nedostatkovým zbožím.  Následně kapela vyzvala naprosto random fanouška na pódium, aby jim pomohl s refrénem při Commin` In Hot. Posléze ho požádali o proslov. Toho jsme se i dočkali asi ve 3 větách, načež mu Charlie odpověděl: that was a fucking badass speech man...though i did not understand a single word. (to by kurva hustej proslov kámo, škoda, že jsem nerozuměl jedinému slovu)

Bez přídavku by to samozřejmě vůbec nešlo. Jako první tedy musela zaznít Everywhere I Go, u této písně byla kapela už jen doprovodem, o zpěv jsme se postarali my návštěvníci tak silně, že kapela nebyla skoro ani slyšet. Závěrečným songem se pak stala tři roky stará hitovka Hear Me Now.

I přes pár nedostatků (chyběly elektronické samply), celá párty byla více než jen povedená. Všichni, jež jsem se zeptal, odpovídali stejně. Tento koncert patřil k jedněm z nejlepších tohoto roku, stejně tak Icon For Hire pravděpodobně získali nějakou tu fanouškovskou základnu zde v Česku. Nám nezbývá tedy než jen doufat, že se do té naší zemičky obě kapely vrátí. Závěrečné díky musí také patřit organizátorům z Fource Entertainment, kteří sem kapely přilákali a postarali se o bezproblémový průběh celého večera.

 

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace