Přejít na menu Přejít na obsah

Horkýže Slíže s novou show do posledního místa zaplnili olomoucký S-klub


Ve čtvrtek 24. března hostil olomoucký S-klub za poslední dobu již po několikáté slovenskou populární punk rockovou kapelu Horkýže Slíže. A atmosféra byla skutečně parádní. Takto natřískané "Esko" jsme snad ještě nezažili.

Už pár dní před koncertem bylo jasné, že o tuto show bude obrovský zájem, jako ostatně vžycky, když přijedou Horkýže prakticky kamkoliv. Klub avizoval, že zbývá jen několik posledních vstupenek, po kterých se jen zaprášilo. Už hodinu před koncertem začal klub praskat ve švech a krátce před 9. hodinou, kdy celá show vypukla, se všichni od baru narhnuli do hlavního sálu. Uvnitř to skutečně sálalo a teplota v zaplněném klubu stoupla o několik stupňů Celsia. I přes stékající krůpěje potu v pekelném vedru si fanoušci celou 1,5 hodiny dlouhou show patřičně užili.

Show začala v indiánském stylu, kdy do půl těla svlečený Kuko řádil na pódiu s čelenkou. Protože kapela před nedávnem vydala nové album Alibaba a 40 krátkych songov 2, mohli jsme slyšet nenej staré pecky jako Silný refrén, Malá Žužu, Vlak. L.A.G. Song, Shanghai cola, Mám v pi*i na lehátku, A ja sprostá nebo Maštaľ, ale i žhavé novinky. Kapela se do oblíbeného olomouckého podniku vrátila po docela krátké době. Poslední jejich koncert se uskutečnil na Paloučku před S-klubem loni 8. července. Pořadatelé však vůbec nešlápli vedle. Slovenské rockové kapely zkrátka v Česku jedou a za poslední 2 roky to byla naše čtvrtá akce s kapelou Horkýže Slíže, kteří meli všude narváno.

Olomoucký hudební svatostánek oznámil, že bude už třetím rokem pokračovat v úspešném open air projektu Palouček. Je tedy velice pravděpodobné, že jedním z účinkujících bude v letních měsících opět tato šikovná slovenská partička se silnou fanoušovskou základnou a také silným refrénem jak hovado.

Text: Milan Papežík, Nico Moro
Foto: Milan Papežík

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace