Přejít na menu Přejít na obsah

Hudební klasika pro Playstation Amplitude se vrací


Konzolová hra Amplitude stejně jako její předchůdce Frequency už dnes patří minulosti stejně jako PlayStation 2, pro který hra původně vyšla. Zatím co Frequency se zaměřovala více na elektronickou hudbu a trance, Amplitude nabízela rockové a popové skladby v čele s Davidem Bowiem, Pink nebo Blink 182. Ani v jednom případě se ale hrám nepodařilo dosáhnout dostatečně velkého finančního úspěchu a tak se navzdory velmi dobrým hodnocením rozhodli vývojáři zaměření na hudební hry věnovat jiným žánrům – například Rock Band. Loni ale studio Harmonix možná trošku nečekaně vtrhlo na Kickstarter v naději, že jim sami hráči umožní vytvořit pokračování Amplitude.

Bez dlouhých odkladů a průtahu si řekněme, že v Harmonix patřili k těm šťastnějším a podařilo se jim hráčskou komunitu přesvědčit natolik, aby vybrali požadovaných 775 tisíc dolarů. Díky štědrým příspěvkům se tak nadšení vlastníci PlayStation 3 a PlayStation 4 v průběhu letošního roku dočkají duchovního nástupce této hry. Na co přesně se pak můžou hráči těšit? Kromě standardní hratelnosti obnášející snahu udržet rytmus, melodii a všechny ostatní pak podle Games.cz hra bude nabízet hru pro více hráčů, konkrétně tradiční teamovou 2 vs. 2 nebo i tři proti jednomu.

Další informace ohledně hry možná platiči dostanou o tomto víkendu na herním veletrhu PAX East a dá se předpokládat, že alespoň částečně zůstane tato hudební hra pod drobnohledem, jako ostatně většina podobných kickstarterových projektů. Z jednoho z prvních videí přímo ze hry nicméně už teď patrné, že hratelnost prvního dílu zůstane zachovaná a dost možná ke spokojenosti fanoušků elektronické hudby, bude patrně hrát tento žánr prim. Vývojáři přes to slibuje zlepšení ovládání i nové možnosti. Rozhodně bude zajímavé sledovat, s jakým hudebním listem studio nakonec přijde a jakým způsobem se jim podaří vpasovat Amplitude mezi jejich další hudební tituly jako už zmíněný Rock Band nebo Dance Central. Co myslíte, bude stačit joystick i po více než deseti letech, během kterých se hráči rozmlsali díky tanečním plošinkám a kytarám s tlačítky?

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace