Přejít na menu Přejít na obsah

Ikonická Ibiza - Taneční bašta elektronické muziky


Pokud oslovíte věrného příznivce elektronické taneční scény s otázkou: Kde se koná každoročně ta největší pařba? Pak si můžete být jistí, že odpověď bude velmi rychlá a jednoduchá - Ibiza.

Neexistuje snad žádný nadšenec, který by alespoň na malou chvíli nezatoužil strávit víkend na tomto malebném Španělském ostrově. Nikde ve světě nenajdete na jednom fleku takovou hudební plejádu, kterou vám Ibiza každoročně od června, až do října nabízí. Více než 30 let se na tomto ostrově prezentují ti nejlepší Djs z celého světa. Ibiza se stala hudební baštou a snem každého Dje. Velká jména jsou tu samozřejmostí a pravidlem, takže záruka opravdu kvalitní párty, je tu opravdu veliká.

Kdo nehrál na Ibize, jako by nebyl

V průběhu času si na tomto tanečním ostrově zajistila rezidentůru světová DJská špička, jako třeba Carl Cox, Tiësto, Paul van Dyk, Sven Väth a mnozí další umělci, vystupující v průběhu celého roku, po všech největších prestižních akcích. Kdo nehrál na Ibize, jako by nebyl. Celý ostrov je doslova prorostlý tanečními kluby, s nejlepším možným zázemím a s profesionálním ozvučením. Ceny vstupenek na tyto prestižní akce, se řádově pohybují v rozmezí od 20€ do 60€. Tato cena se samozřejmě odvíjí od nabízeného programů, konkrétních klubů.

Kde tedy zapařit?

Nejstarším Open Air klubem a asi i nejznámějším je Amnesia. Tento největší Open Air klub na Baleárských ostrovech, který byl založen roku 1976 se pyšní velkou návštěvností a oblibou u tanečních nadšenců. Vůbec nejstarším je na Ibize klub Pacha. Jeho vznik je uváděn k roku 1973. Sice nenabízí velký taneční prostor, jako třeba  Amnesia, ale za to má neodolatelnou atmosféru, oživenou kasínem a disponuje i vlastním hotelem. Třetím nejznámějším místem je Space. Tento klenot ostrova Ibiza, byl vyhlášen magazínem DJ Mag, jako nejlepší klub na světě, vůbec! V neposlední řadě stojí za zmínku kluby Privilege a Eden. Takže vzhůru za zábavou!

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace