Přejít na menu Přejít na obsah

Imagine Dragons sice zaplnili O2 arenu, ale otřásli jí?


Pro některé lednová událost číslo jedna se konala již tuto sobotu v o2 aréně, kam přivítali Imagine Dragons v doprovodu Sunset Sons. Dostat se do metra směr Českomoravská bylo okolo sedmé téměř nemožné. Jak celá akce probíhala? Pojďme se podívat.

Role předkapely se tedy ujala britsko-australská kapela Sunset Sons, která sice vznikla teprve před dvěma lety, ale za to má za sebou celkem slušný start. Skupině se začalo dařit takřka od začátku, kdy si na jaře 2014 jejich píseň She Wants získala uznání a titul "next hype" v anglickém rádiu BBC. Vydání prvního EP alba No Bad Days také vyskočilo na první příčku iTunes Rock Chart a získalo kapele nominaci na MTV Brand New 2015. V říjnu 2015 kapela podepsala smlouvu s Imagine Dragons na 29 koncertů a tím se dostáváme k sobotnímu večeru.

Sunset Sons začali hrát přesně v osm, jak se na předkapelu sluší a patří. V rytmu indie pop rocku se tak již téměř plná o2 aréna mohla alespoň rozehřát a zkrátit si čekání na hvězdu večera. Při pohledu na postávající diváky bylo jasné, že se tohle kapele daří, nicméně bylo také jasné, že klubový koncert by jim slušel o mnoho více než obrovská hala. Tam se musí zkrátka teprve takříkajíc vyklubovat :)

Kapela tedy odehrála svých 45 minut slávy a na přídavek se již nedostalo. Pozitivní atmosféru a pár úsměvů na tváři se jim však vyčarovat podařilo a já pevně doufám, že se k nám brzy vrátí a zahrají třeba v Roxy. Tak či onak, jejich hudba je jistě příjemné zpestření dlouhých zimních večerů, kterých nás ještě pár čeká a doporučuji si něco z jejich tvorby poslechnout třeba na Youtube kanále.

Po nepříliš dlouhé pauze přišla řada na tu pravou show. Imagine Dragons vyskočili na stage se singlem Shots a v tu chvíli celá o2 aréna zajásala radostí. O to více pak bylo vše umocněno na konci songu, kdy zpěvák Dan Reynolds všechny přivítal a prohlásil:

Poprvé, když jsme sem před dvěmi lety přišli, bylo zde snad 100 lidí a teď nás tu je takové množství. S tím vším, co se dnes ve světě děje, je toto neuvěřitelný úspěch. Dnes jsme zvítězili nad terorismem! Šiřme mír a lásku dál!

Pak začíná píseň Trouble a konečně první hitovka večera - It's time. Začátek koncertu byl tedy spíše poklidný (až nudný) a zasloužil by si zcela jistě více akce. Té jsme se nakonec dočkali až v polovině koncertu, kdy před I'm so sorry kytarista Wayne Sermon ukázal, že umí a v dvouminutovém sólíčku předvedl své umění. Při samotné písni byli všichni již ve varu a hlavně tančili a to i na postraních tribunách. Konečně přišla na řadu ta pořádná show, na kterou dozajisté všichni čekali!

Pak se sice opět zpomalilo s podmanivou písní Gold, zde se to ale již dalo prominout. Celá druhá polovina koncertu byla více než vydařená a je vidět, že kluci mají za sebou obrovský kus práce. Ještě před rokem, když jsem měl tu čest si s Danem velmi krátce v backstage Sziget festivalu popovídat, říkal mi, že si kapela stále ještě hledá cestu, jak oslovit návštěvníky větších hal. To bylo podle mě i včera trochu cítit.

Zkombinování písní The River / Bleeding Out / Warriors také zamrzelo, především hráče populární hry League of Legends, s kterou je skladba Warriors nesmazatelně spojena. Jako poslední píseň před přídavkem nesměla chybět ani Radiactive, která opět všechny roztančila. Jediný přídavek, kterého jsme se dočkali, byla skladba The Fall, během které se padající konfety ve tvaru listí dozajisté zaryly nejednomu přihlížejícímu do vzpomínek. Naprostý konec pak byl okořeněn o extra špetku sentimentu, když  fanoušci podali Danovi českou vlajku, se kterou se s námi rozloučil a celou ji při odchodu zulíbal.

Všehovšudy to byl vydařený a hlavně velmi příjemný večer, kterého určitě nikdo nelituje. Koncert měl velmi hladký průběh, načež patří díky hlavně organizátorům z Live Nation a Fource.

Setlist:

  1. Shots
  2. Trouble
  3. It's Time
  4. Forever Young
    (Alphaville cover)
  5. Roots
  6. Polaroid
  7. Guitar Solo
  8. I'm So Sorry
  9. Gold
  10. The River / Bleeding Out / Warriors
  11. Demons
  12. Drum Solo
  13. On Top of the World
  14. Amsterdam / It Comes Back To You / Tiptoe / I Bet My Life
  15. Radioactive
  16. Přídavek: The Fall
Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace