Přejít na menu Přejít na obsah

Jak se obléci na festival jako správný rocker/ka


Ať se nám to líbí nebo ne, celý život se musíme chovat podle určitých pravidel. A co hůře, společnost nám dokonce mnohdy diktuje, jaké oblečení smíme a nesmíme nosit. Ačkoli na ulici může člověk vyjít téměř v čemkoli, s pozváním na slavnostní večeři nebo do divadla se jeho možnosti značně zužují. Muži oblékají košile a saka, zatímco ženy by měly vytáhnout z šatníku elegantní šaty a naopak nesmí zapomenout na silonky. Ještě že máme hudební festivaly – a zvláště ty rockové. Tam se totiž můžeme pořádně vyřádit!

Správnému rockerovi stačí ke štěstí málo. Úplně nejlepší je černé triko, případně takové, které má na sobě logo oblíbené kapely. Tílko též povoleno, slušivá mikina tolerována. Běda ale, pokud byste si chtěli vzít zářivý kousek, hodící se spíše na lacinou diskotéku. Dámy ať raději rychle zapomenou na roztomilé postavičky od Disneyho. A běda vám, kdybyste snad jakožto účastníci rockového festivalu vlastnili oblečení s provokativním nápisem „I LOVE HIP HOP“. Nezapomeňte, že bunda bude nejlepší džínová či kožená.

Co se týče dolní části těla, povoleny jsou krátké sukně vhodné barvy (červená, černá) či upnuté kalhoty. Nic světlého. Nic volného, přehnaně barevného, nevhodně třpytivého. Žádné kytičkované vzory. Rozkrok ať je co možná nejvýš a pas naopak nejníže, aby snad váš outfit nepůsobil dojmem rock&rollového disidenta. Pokud by, nedej Bože, nějakou aktivní maminku napadlo vyspravit roztřapené díry na vašem oblečení křížkovým stehem, rozhodně jí to rozmluvte! Nejen, že by se správný rocker měl řídit heslem „čím víc děr, tím lépe“ – za žádnou cenu nemůže tolerovat ani pečlivě přežehlené puky na svých festivalových kalhotách.

Skalní fanoušek rockové hudby by měl též věnovat dostatečné úsilí výběru obuvi, samozřejmě v jedné z povolených barev. Z vhodných doplňků stojí za to upozornit na řetízky (ať už na krk, či na kalhoty), kožené náramky i placky oblíbených rockových interpretů. Vhodné jsou náušnice, piercingy, tetování. A vždycky, vždycky myslete na pořádně rozdrbané a rozpuštěné vlasy. To aby se vaše hlava vyjímala v davu, až si budete naplno užívat festivalovou atmosféru.

Bráno kolem a kolem, módní etiketa rockových festivalů je zcela jasná věc. Ačkoli to vypadá, že máme mnoho možností, společnost takříkajíc pořád tahá za nitky. Jenže, přiznejme si jednu základní věc: My přeci tuhle hudbu a oblečení milujeme. A nikdo po nás nemůže chtít, abychom se vzdali rockové etikety – jedné z mála, kterou si i přes všechny domnělé konvence vždycky můžeme přetvořit k obrazu svému. A nezapomeňte, že oblečení pro rockera musí být doma pečlivě a dobře uloženo ve skříni. Jak na to, tak to se dozvíte na tomto magazínu o bydlení.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace